Alfa-college: “Dit zijn jongens met benzine in hun bloed.”

Hoogeveen – De laatste week van dit schooljaar week stond bij het Alfa-college in Hoogeveen in het teken van de diplomeringen. Meer dan 700 studenten kregen hun mbo-diploma overhandigd.

Docent Marcel Bol te midden van zijn succesvolle studenten bij KARgo!

Voor de studenten zelf, de familie en de onderwijsteams een bijzonder moment. Op de locatie KARgo! was het woensdagavond extra feestelijk. Alle examenkandidaten voor de opleidingen tot Technisch specialist personen- en bedrijfswagens, een niveau 4 opleiding, zijn namelijk in één keer geslaagd. Deze 100% score is een unicum. Het hoge niveau van deze studentengroep wordt ook door het bedrijfsleven erkend. Alle studenten hebben al voor het examen een baan aangeboden gekregen.

Docent Marcel Bol is trots op zijn studenten en het onderwijsteam: “Dit slagingspercentage voor een technisch specialistenopleiding op het hoogste mbo-niveau is ongekend. Gemiddeld ligt dit voor deze opleidingen rond de 65%. En het is een zwaar examen geweest. Binnen drie uur moesten de kandidaten een complexe storing oplossen in een onbekende auto. Tijdens het examen hebben ze allemaal laten zien volwaardig technisch specialist te zijn. De studenten zijn beoordeeld door onafhankelijke examinatoren uit het bedrijfsleven, onder toezicht van IBKI. Dit is het examenbureau voor de mobiliteitsbranche.”

Het Alfa-college en in het bijzonder het team Motorvoertuigentechniek van KARgo! is natuurlijk enorm trots op de prestaties van deze klas. Volgens Marcel is de reden van het succes een combinatie van factoren: “Het begint natuurlijk met de interesse en de passie van de studenten in de auto- en bedrijfsautotechniek, voeg daarbij de altijd prettige werksfeer en hun door zetters mentaliteit en je krijgt dit resultaat. We zeggen weleens dat dit jongens zijn met benzine in hun bloed, echt geboren technici. Het bedrijfsleven erkent dat ook, want elke student heeft al voor zijn examen een baan aangeboden gekregen.” De studenten zijn tijdens de diploma-uitreiking in het zonnetje gezet. Sommigen gaan nu meteen aan het werk, anderen gaan nu eerst genieten van een welverdiende vakantie.

Door Henk Boer

Geef een reactie