HOOGEVEEN – HEMA keuken en de Historische Kring Hoogeveen zijn een unieke samenwerking aangegaan. In 2023 wordt iedere 1e maandag van de maand een nieuwe presentatie vertoond met historische beelden uit Hoogeveen en omgeving. Tussen 9.00 en 11.00 uur is iedereen, die geïnteresseerd is in het verleden van onze woonplaats, welkom bij HEMA KEUKEN.

De presentaties duren ongeveer een half uur en zullen 4 x achter elkaar vertoond worden. Onder het genot van een kop koffie/thee en eventueel wat lekkers kan men op een groot scherm genieten van beelden, die door de HKH zijn geselecteerd. De aftrap is op maandag 6 maart om 9.00 uur. Dan worden bijzondere foto’s en filmbeelden vertoond van en over de blikfabriek ‘Drenthina’. Dit in aansluiting op het vorig jaar verschenen boek Blik! en de expositie van Blik! in ’t Kringhuus aan de Schutstraat 167. Iedereen is welkom. Toegang is gratis. Koffie/thee en eventueel wat lekkers bepaalt en betaalt u zelf.

Expositie blik! In ‘t Kringhuus
Een feest van herkenning. Zo kunnen we de expositie van Blik! in ’t Kringhuus omschrijven. Of het nu gaat om de beschuittrommel, die vroeger in elke keuken te vinden was, of de blikjes van Zwitsal die eigenlijk ook gemeengoed waren. De collectie bedrukte blikken geven een perfect inkijkje in het huishouden van vroeger.

Bijzonder dat dit allemaal in Hoogeveen geproduceerd werd en nog steeds wordt. De HKH is Trivium bijzonder dankbaar dat wij een deel van hun uitgebreide collectie kunnen exposeren in ons verenigingsgebouw. Belangstellenden kunnen t/m eind maart de expositie bekijken in ‘t Kringhuus op dinsdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur en op vrijdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: