Sport

Univé voetbaldagen 2017 Groot Succes.

Hoogeveen – Maandag 24 tot en met woensdag 26 april was het weer een drukte van belang op het H.Z.V.V Sportcomplex de voetbalclub organiseerde alweer voor het 6e achtereenvolgende jaar De Univé voetbaldagen.

Met een recordaantal van 54 spelers, de spelers kwamen van verschillende verenigingen zoals, Sc Pesse, HH”97, vv Hoogeveen, vv De Weide en H.Z.V.V. De deelnemers hebben weer een hoop geleerd van de trainers Robin Poeste, Hans Heemstra, Jordan van der Meent, Mathijs Drent, Jasper Jabben en Nick Mulder. De deelnemers betalen aan deze organisatie een bepaald bedrag en krijgen hiervoor veel terug. Zo krijgt iedere deelnemer een fraai voetbaltenue, een bal, en nog wat leuke hebbedingen. H.Z.V.V heeft de zorg voor de trainingen en begeleiding, draagt zorg voor een goede broodmaaltijd en deelt op tijd wat te drinken uit. Verder heeft H.Z.V.V de zorg voor de uitvoering van het door de UNIVÉ – organisatie opgestelde trainingsprogramma’s.

Vooraf waren er 6 teams van elk ca 9 kinderen geformeerd. Bij elk team was een vaste trainer. Na ontvangst in het clubhuis, mochten de deelnemertjes zich gaan omkleden en mocht iedereen het nieuwe fraaie tenue aantrekken. Nadat iedereen weer terug was en plaats had genomen op de tribune sprak Robin Poeste een kort welkom woord.

Van 10.15 uur ging het los! ‘S Morgens werd er vooral op techniek getraind, en na de lunch werden de geleerde “trucjes” in spelvorm toegepast. Dinsdag begonnen wij om 10.00 uur met de technische trainingsvormen en ’s middags met een (voetbal)quiz in de kantine die erg uitdagend was, zeker voor de jongste jeugd. Daarna hadden we 6 spelletjes georganiseerd met als leukste spel ”trainer van fiets” bekend van “man van fiets” zoals in het televisieprogramma ‘Leven als een prof’ van Harry Vermegen. Dolenthousiast waren de spelers! Veel spelers raakten de trainer op de fiets!

Woensdag was alweer de laatste dag, ’s morgens moest er nog even flink getraind worden, om ’s middags helemaal los te gaan bij het grote mix toernooi. Aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt van de verschillende voetbaltoernooitjes van de afgelopen drie dagen.

Ondanks dat er af en toe een regenbuitje naar beneden kwam, was het weer een zeer geslaagde voetbal3daagse! Hopelijk tot volgend jaar, wanneer deze voetbaldagen voor de 7e keer bij HZVV wordt georganiseerd.

De foto’s zijn te zien op de facebookpagina van HZVV. Mocht je geen Facebook hebben dan kun je ook hier kijken. (Rode letters link naar…facebookpagina en www.hzvv.nl)
Jeugdafdeling HZVV.