Dabki/Hoogeveen – Zondag is het WK Jeugddammen in het Poolse Dabki van start gegaan. Ondertussen zijn er vier rondes gespeeld. Hoogeveen is goed vertegenwoordigd met vier jeugdspelers. Na een goede start, bleef het vervolg echter uit.

Nick Waterink speelt bij de junioren. Zijn partijen waren in ronde 2 en 3 erg verzorgd. Maar pardoes krijgt hij twee nullen te verduren tegen een Mongool (Shirevjamts Munkhbaatar) en een Chinees (Zhenyu Li). De vierde ronde werd een overtuigende hersteloverwinning geboekt tegen de Pool Dawid Manczak. Hiermee heeft hij drie punten uit vier wedstrijden en staat in het rechter rijtje.

Roland Kreeft had een geweldige start. Ook Roland wist deze lijn niet door te trekken. In de tweede ronde verloor hij tegen de Let Kristers Lapins door in het middenspel een riskante variant te kiezen. In de derde ronde won hij van zijn clubgenoot Renco Oostindjer, die een ongelukkige WK speelt. Het leek erop dat Roland de vierde ronde de sterke Rus Ilya Deriglazov ging pakken, want hij stond al vroeg een schijf voor. De tegenstander had enigszins compensatie, maar de Hoogevener verdedigde zich goed met tactisch vernuft. In het middenspel kon Roland de genadeklap uitdelen, maar zag dit niet. Hierdoor counterde de Rus en door ongelukkig tegenspel verloor Roland nog.

Renco Oostindjer zit niet lekker in het toernooi. De tweede ronde won hij gemakkelijk van de Hongaar Jozsef Molnar, maar moest daarna twee verliespartijen incasseren. Tegen Roland en de Est Kris Taimre. Laatstgenoemde is geen hoogvlieger.

Bij de pupillen meisjes speelt Lisa Scholtens mee. Zij begon sterk met een overwinning op een Rus. Daarna zakte haar succes in door tweemaal te remiseren tegen de degelijke spelers Vikroryia Nikalayeva (Wit-Rusland) en Aleksandra Walkowska (Polen). In de vierde ronde werd er onnodig verloren na een tactische blunder tegen de Russin Aliona Bolshakova.
Met nog vijf rondes te gaan kunnen de Hoogeveners nog altijd het toernooi tot een succes brengen.

Geef een reactie