Delfzijl/ELIM – Met een valse start vanaf het vertrek uit Elim vanwege een defecte touringcar verscheen sc Elim meer als een uur te laat op sportpark Centrum in Delfzijl. In goed overleg met de tegenstander en scheidsrechter F. v.d. Wal werd besloten om de aftrap te verlaten naar een ander tijdstip. Zo werd het exacte aanvangstijdstip vastgesteld op 15.10 uur, waardoor menig andere club in de 2de klasse J waarschijnlijk in verwarring werd gebracht. Trainer E. Sikkes moest het vandaag doen zonder 4 belangrijke basisspelers en liet enkele jeugdspelers op de bank zitten. Na goed voorbereidend werk van J. Benjamins wist H. Klomp de bal binnen de eerste minuut al tussen de palen te werken (0-1). Elim bleef in deze fase overwegend in balbezit en de tegenstander wachtte af wat het spel hun bracht onder een veel te laag baltempo van beide zijden.

Valse start
Met een bus vol supporters en spelers, die te laat vertrok vanwege pech, werd zaterdagmiddag de verste uitwedstrijd dit seizoen in Delfzijl aanvaardt. Het was scheidsrechter F. v.d. Wal, die wel de langste warming-up deed en deze had er kennelijk vanmiddag zin in. Na de aftrap wist de rappe J. Benjamins al snel aan zijn tegenstander te ontkomen. Met zijn formidabele assist wist hij H. Klomp te bereiken. Deze goaltjesdief schoof dan de bal binnen de minuut achter keeper J. Kiewiet (0-1). Een vrije trap in het voordeel van D. Zimmerman schoof hij zelf voorlangs. Na 10 minuten spelen was het aanvoerder Y. Benjamins die vanmiddag de eerste gele kaart kreeg maar zelf vond dat hij de bal speelde. De vrije bal hieruit werd vakkundig door L. Terpstra met de vuisten weg gestompt. Centrale verdediger R. Prij moest in actie komen na een foute passing en tijdig de bal wist op te ruimen. Een corner van N. Tualena werd slecht weggewerkt en de afvallende bal werd door B. Hansen nipt naast geschoten. Een corner verdiend door D. Diphoorn in het 5 meter gebied werd door scheidsrechter F. v.d. Wal niet gegeven. Een hard schot na een soloactie van D. Zimmerman ging naast. Gevolg was wel dat keeper L. Terpstra een wandeling moest maken over de brede sintelbaan om de baan in zijn bezit te krijgen.

De zoveelste gele kaart
Een gele kaart van de ingevallen. De moegestreden H. Klomp werd vervangen door jeugdspeler J. Benjamins. Vlak voor tijd stond D. Doldersum alleen voor de keeper maar deze kans werd door keeper J. Kiewiet vakkundig om zeep geholpen en winst zijn team voor een grotere achterstand te behoeden. Een diagonale kopbal van Prij ging deze keer nipt over uit de zoveelste corner. Van goed voetbal was allang geen sprake meer en de wedstrijd doofde uit als een kaars waarbij aanvoerder A. Klasens nog tegen een gele kaart aanliep. Volgende week speelt sc Elim de uitwedstrijd tegen v.v. Drenthina in Emmen, welke in het bekertoernooi en eerdere thuiswedstrijd werd getroffen.

Fotografie F. Njagul

Geef een reactie