WIJSTER – Wielrenners die de ‘Col du VAM’ beklimmen kunnen vanaf vandaag over het ‘RondevanDrenthepad’, ‘Atteropad’ of ‘MountVAMpad’ omhoog. De namen voor de drie klimroutes werden vrijdag 15 maart onthuld door minister Bruno Bruins, tijdens de officiële opening van de VAM-berg. Ook het pleintje bij informatiecentrum ‘De Blinkerd’ kreeg een naam. Het pleintje heet vanaf nu ‘De Brink’, een verwijzing naar de brinken in Drenthe.

De minister onthulde de naambordjes in bijzijn van CEO Attero Paul Ganzeboom, de gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet en Anique Snijders, wethouder Midden- Drenthe. De naam ‘MountVAMpad’ maakte de minister samen met Anneke de Wit uit Drijber bekend. De leerling uit groep 7 van CBS Drijber bedacht de naam en won daarmee de prijsvraag, die de provincie uitschreef onder alle leerlingen van de school.

VAM Challenge
Tijdens de opening werden ook de winnaars van de VAM Challenge gehuldigd en het nieuwe mountainbikeparcours geopend. Bram Koeweiden en Elke Oude Weernink gaan vanaf nu door het leven als de bergkoning en bergkoningin van de VAM-berg. Zij zetten de snelste tijd neer op de klimroute van 700 meter en kregen uit handen van minister Bruins een bijzondere ‘trui’ uitgereikt. De tweede prijs ging naar Eelke de Jong en Cindy Clevers. Zij kregen hun prijs uit handen van UCI Member Harald Tiedemann Hansen. De derde prijs was voor Dex Hartman en Francien Zuidema Raven.

Mountainbikeparcours geopend
Mountainbikers kunnen vanaf maandag 18 maart het nieuwe mountainbikeparcours op, met onder andere rockgardens en een zestig meter lange waterbrug. Het gaat om het eerste gedeelte van ongeveer vijf kilometer. Het tweede gedeelte van het parcours met meer rockgardens, klimroutes en een bikepark met pumptrack voor kinderen wordt de komende periode aangelegd. Naar verwachting is dit voor de zomer gereed. In totaal wordt het parcours tien kilometer lang.

Wandelpaden
Daarnaast komen er op de VAM-berg ook nieuwe wandelpaden. Het ontwerp daarvoor is bijna klaar en naar verwachting start de aanleg van de paden dit voorjaar. Ook wordt er nog gewerkt aan het ‘Dak van Drenthe’, de wal tussen Attero en het recreatieve gedeelte van de VAM-berg.

Geef een reactie