Win een dagje Ballorig met je hele klas met de Instagram Gezonde Fotowedstrijd
REGIO – Het is weer zover, de Avon4daagse staat voor de deur. Vier avonden lang wandelen, liedjes zingen en plezier maken samen met je klas, sportclub of vereniging. Een van de leukste gezonde evenementen van het jaar. Maar is het nog wel zo gezond met de tassen vol snoep voor onderweg?
Drenthe gezond zet daarom samen met de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond en de lokale organisaties in op een Gezonde Avond4daagse in Drenthe. Waarin gezelligheid, feestelijkheid en plezier nog steeds vooropstaan, maar dan in een gezonder jasje. Ze geven tips en advies voor gezonde, maar lekkere alternatieven voor onderweg en bij de finish. Je kunt zelfs een reisje naar Ballorig winnen als je de meest originele feestelijke en gezondste foto post op Instagram of Facebook.

Start met een goede maaltijd
Probeer vooraf samen warm te eten, dan heeft je kind genoeg energie om het de hele avond vol te houden. Eten voor onderweg is vooral goed voor de ‘moraal’. Tijdens de wandeling is een klein tussendoortje voldoende. Wandelen vraagt niet heel veel energie. Daarbij is er onderweg bij de stops vaak ook voor wat lekkers gezorgd; geef dus niet te veel mee. Op warme dagen is extra drinken geen overbodige luxe: vul een bidon met water voor je kind en leg deze vooraf even in de vriezer.

Tips voor onderweg
Snoeptomaatjes, worteltjes, stukjes komkommer of radijsjes snacken lekker weg onderweg. Een appeltje tegen de dorst werkt verfrissend en een banaan geeft snel energie. Geef water mee in plaats van frisdrank. Limonades, energiedrank en/of sportdrank zijn zoete drankjes waarvan je juist meer dorst krijgt!

Cadeautjes na de Avond4daagse
Naast de traditionele bloemen, de beroemde gladiolen en natuurlijk de medaille, worden grote snoeptraktaties ook steeds vaker toegevoegd aan dit lijstje. Kinderen zijn vaak al heel blij met de medaille die ze krijgen. Wil je toch iets geven, denk dan niet meteen aan iets zoets, maar aan bijvoorbeeld een klein cadeautje zoals een frisbee, stoepkrijt, een waterpistooltje of een springtouw.

Win een dagje naar Ballorig met je hele klas
De Instagramwedstrijd is voor iedereen die meeloopt met de Gezonde Avond4daagse. Post de hele week lang de leukste, creatiefste en vooral de gezondste foto met #gezondeavond4daagsedrenthe op jouw profiel. De uiteindelijke winnaar zal een uitje voor de hele klas winnen om samen naar Ballorig te gaan. De prijs zal worden uitgereikt na de laatst gelopen Avond4daagse in Drenthe. Wanneer is de Gezonde Avond4daagse? De Gezonde Avond4daagse wordt in iedere gemeente op een ander moment georganiseerd.

Verenigingen in de gemeente Hoogeveen die mee doen en waar je je op kunt geven.

 

Geef een reactie