HOOGEVEEN – Al 60 jaar lang oefenen we ons vak uit voor tevreden opdrachtgevers. Een mijlpaal waar we enorm trots op zijn. Het begon allemaal op 2 maart 1962 te Hoogeveen. Toen richtte de heer A. van Venrooy het dakdekkersbedrijf A. van Venrooy b.v. op in Hoogeveen. Een bedrijf in de B2B renovatiemarkt, gericht op kwaliteit, duurzaamheid en dienstverlening. Die combinatie was toen al uniek in de dakdekkersbranche.

Nu 60 jaar later, staat de tweede generatie (Wim van Venrooy en Ruud van Venrooy). En derde generatie (Sandra van Venrooy) al enige tijd aan het roer. En is het familiebedrijf uitgegroeid is tot één van de oudste en grootste familie-dakdekkersbedrijven van Nederland voor de professionele markt. Met vijf vestigingen (Hoogeveen, Apeldoorn, Groningen, Wormer en Amersfoort) en met 130 ervaren professionals (waarvan 40 op kantoor). Een unicum in de dakenwereld! We zijn begonnen als renovatiespecialist en sinds 35 jaar landelijk opererend en marktleider in totaal ontzorging. Zoals het onderhoud, beheer, verduurzaming, veiligheid en advisering van daken. Waarbij we al meer dan een decennium lang ons hebben bewezen als dé dakenpartner. Voor Resultaatgericht Samenwerken, CO-making en de duurzame & circulaire ambities.
De toekomst? Onze ambitie is: gestaag blijven groeien, door ontwikkelen en innoveren, maar altijd met de kwaliteit voorop! Dit, zodat we samen met opdrachtgevers, ketenpartners, leveranciers, door middel van langdurige en duurzame partnerships. Samen werken naar een optimaal ingericht dakenbezit en een CO2-neutraal Nederland in 2050.

Hoe het allemaal begon…
Het bedrijf begon als een plaatselijke renovatie-dakdekker voor de zakelijke markt. En groeide al snel uit tot een veel gevraagde dakdekker in Hoogeveen en omstreken. Dit was mede het resultaat van een heldere visie van de heer A. van Venrooy. “Doen wat je zegt en zeggen wat je doet”. “Hubben en Dimmen (Hou uw belofte en doe iets meer)”. En “Beschouw het dak al ware het je eigen dak” waren toentertijd al credo’s. Waarop het bedrijf nu nog steeds gestoeld is. Bij Van Venrooy Dakbedekking was men zeker van een uitstekende service en een goed waterdicht aangebrachte dakbedekking. Welke meer dan decennia lang mee zou gaan. Dit zorgde voor een goede naamsbekendheid en mond-tot-mond reclame. Het gevolg was dat dit plaatselijke dakbedekkingsbedrijf na korte tijd al op regionaal niveau opereerde. Een paar jaar later werd het al een landelijke speler.
Kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en een uitstekende dienstverlening zijn de ingrediënten. Voor langdurige partnerships en hebben er toe geleid dat ook de klanten van het eerste uur nu nog steeds klant zijn.

Door Henk Boer

Geef een reactie