HOOGEVEEN – Vanaf nu kunnen bezoekers van de Verhalenwerf naar vijf audioverhalen luisteren bij de thema’s in de vaste tentoonstelling. Bekende en minder bekende Hoogeveners vertellen hun persoonlijke verhaal over onderwerpen als samenleven, liefde, harde werkers, markante inwoners en de groei van Hoogeveen. De verhalen zijn via een QR-code en met behulp van een mobiele telefoon te beluisteren.  Op maandag 3 juli werd de audiotour feestelijk gepresenteerd.

Bertus ten Caat, een van de verhalenvertellers, opende de tour. Met het scannen van een QR-code konden de aanwezigen luisteren naar zijn verhaal. In de vaste tentoonstelling van de Verhalenwerf Hoogeveen staan de topstukken uit de erfgoedcollectie van de gemeente Hoogeveen.

De audiotour is een aanvulling op de toelichting bij de voorwerpen. De audiotour is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en is ontwikkeld door Marjolein Knol van Langkousproducties in samenwerking met vrijwilligers van de Verhalenwerf. De verhalenvertellers zijn: Bertus ten Caat, Algred Smit, Antonio Navarro, Bert Willigenburg en Etze van de Veen.

Kijk voor meer informatie op www.verhalenwerf.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie