Hoogeveen – Vanavond gaat voor een groot aantal clubs het seizoen beginnen met de AH Offerein Bokaal in Hoogeveen. Het door H.Z.V.V en Hoogeveen georganiseerde toernooi beleeft in augustus de 6e editie.

In 2012 hebben VV Hoogeveen en H.Z.V.V samen de handen in één geslagen om in de voorbereiding een toernooi te organiseren om ons fantastische complex. Een toernooi dat inmiddels een vaste plek op de voetbalkaart heeft gekregen. Dat laatste blijkt wel uit het feit dat als er plaatsen beschikbaar komen, die ook weer goed opgevuld kunnen worden. Zo gaven W.K.E-16 en SV Dedemsvaart aan graag deel te nemen. Het mooie is dan ook dat ook tijdens de komende editie ploegen van diverse niveaus vertegenwoordigd zijn. Naast de eerdergenoemde ploegen nemen ook H.Z.V.V, Hoogeveen zondag, Germanicus, Hoogeveen zaterdag, Ruinerwold en SC Erica weer deel.

Start vanavond
Het toernooi start vanavond (vrijdag 18 augustus). De 1e wedstrijden beginnen om 19.00 uur en de tweede wedstrijden om 20.45 uur. Het speelschema laat meteen in de eerste ronde al een aantal prachtige affiches zien, waarbij het duel tussen Germanicus en W.K.E’16 er misschien nog wel het meest uitspringt. Ondanks dat W.K.E momenteel op een wat lager niveau speelt, is het zonder twijfel nog steeds een klassieker. Gezien de ambities van de Emmenaren zal er waarschijnlijk ook een ploeg staan dat het niveau van een vierdeklasser ver zal ontstijgen.

Nostalgie
Viervoudig winnaar H.Z.V.V treft op de eerste speeldag Ruinerwold. Zeker geen gemakkelijke opgave, aangezien Ruinerwold het vorig seizoen uitstekend heeft gedaan in de tweede klasse. Tijdens de vorige editie was men tegen Hoogeveen zondag ook dichtbij een stunt. Pas na strafschoppen werd er verloren. Hoogeveen zondag opent het toernooi tegen SV Dedemsvaart dat promoveerde naar de tweede klasse. Bij de oudere leden zal dit duel ongetwijfeld wat nostalgie oproepen, want in een heel ver verleden troffen beide ploegen elkaar ook weleens in competitieverband.
Het naar de derde klasse gepromoveerde Hoogeveen zaterdag neemt het op tegen tweedeklasser SC Erica. De ploeg van Claus Boekweg werd vorig jaar derde door Germanicus in een zinderende wedstrijd te verslaan.

Geldbedrag
‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-. Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein, De Muzikant en CombiSport.

Entree
Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.

Programma
Vanavond speelt Hoogeveen zaterdag om 19.00 uur tegen SC Erica en Hoogeveen zondag om 20.45 uur tegen Dedemsvaart. Deze wedstrijden worden gespeeld bij Hoogeveen. Bij H.Z.V.V strijden W.K.E ‘16 en Germanicus om 19.00 uur tegen elkaar, waarna vervolgens de confrontatie tussen H.Z.V.V en Ruinerwold plaatsvindt. De winnaars van de duels spelen op woensdag 23 augustus tegen elkaar. Dit geldt ook voor de verliezers. Zaterdag 26 augustus volgt dan de grote ontknoping. Eerst wordt er om 17.00 uur afgetrapt voor de duels om de 7e en 8e plaats, de 5e en 6e plaats en de 3e en 4e plaats, waarna om 19.00 uur de grote finale wordt afgewerkt. De wedstrijden worden gespeeld op de hoofdvelden van de organiserende verenigingen.

 

Geef een reactie