Hoogeveen – De door de supportersvereniging van v.v. Hoogeveen gerunde kantine bij de ijsbaan in Krakeel is dit weekend enorm gedupeerd. Waarschijnlijk in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben vandalen een enorme ravage aangericht.                                                   Ravage ijsbaan (22-11-2015) (4)Voorzitter Algret Smit is aangedaan door hetgeen er is gebeurd. ‘We hebben de laatste jaren een mooi onderkomen opgebouwd. Met name voor de vrijwilligers die hier veel tijd in hebben gestoken is het dan ook een enorme klap. Deurposten zijn ontzet, apparatuur is meegenomen en koelkasten zijn leeggehaald’, aldus Smit.

De daders hebben ook geprobeerd brand te stichten. ‘In een hoek van de kantine is een muur deels zwart geblakerd. Uiteindelijk is het vuur blijkbaar gedoofd. Een geluk bij een ongeluk.’

De ijsbaan was de laatste weken in het nieuws, omdat deze in de nabije toekomst misschien plaats moet maken voor een overdekte schaatshal. ‘We hopen echter dat we deze winter nog op natuurijs kunnen schaatsen. We zullen er dan ook alles aan doen om de schaatsers op een goede manier te kunnen ontvangen’, besluit een aangedane Smit               Ravage ijsbaan (22-11-2015) (3) Ravage ijsbaan (22-11-2015) (2) Ravage ijsbaan (22-11-2015) (1)

Door Henk Boer

Geef een reactie