Hoogeveen – Een unieke gebeurtenis vond vanmiddag plaats aan de Voltastraat in Hoogeveen. Na een intensief bouwproject staat daar een indrukwekkend nieuw schoolgebouw: Eduwiek. Vandaag werd de school voor regulier en speciaal voortgezet onderwijs officieel geopend.

Vliegende start
Circa 250 bezoekers waren getuige van een letterlijk en figuurlijk vliegende start van Eduwiek. De aula, het centrum van de drie vleugels van Eduwiek, was het decor van een spetterende openingsshow. Een bijzonder telefoontje van de burgemeester, een spannende parachutesprong en een openingslied door leerlingen leidden tot het hoogtepunt: een slag op een grote rode knop en daarmee de officiële opening van Eduwiek. De aanwezigen luisterden naar mooie woorden van Albert Weishaupt (algemeen directeur/bestuurder RvEC) en Leendert de Boom (voorzitter College van Bestuur RENN4). De Boom: “Toen we in 2008 voor het eerst van gedachten wisselden over onze samenwerking, wisten we niet waar we uiteindelijk zouden uitkomen. Nu wel: Eduwiek is een school met onderwijs dat ten goede komt aan ieder kind.” Wethouder Jan Steenbergen was lovend: “U kunt trots zijn op Eduwiek; een uniek gebouw en een nog unieker onderwijsconcept. Eduwiek is een plek waar talenten tot bloei komen.” Jan Mastwijk (voorzitter Raad van Toezicht RvEC) tenslotte had een klein puntje  van kritiek ontdekt: de bel!
Vervolgens konden de bezoekers het schoolgebouw bezichtigen.

Open huis op 4 februari
Op zaterdag 4 februari 2017 zijn de deuren van Eduwiek geopend voor alle geïnteresseerden. Bezoekers zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom om de nieuwe school te bekijken. Tijdens het open huis vertellen docenten en leerlingen graag over hun nieuwe school, die ontworpen is door LIAG architecten en bouwadviseurs. Ze laten de bezoekers graag de mooie en bijzondere plekken in de school zien. Denk aan het woonhuis, de technieklokalen en onze zorgstraat. Natuurlijk staat er ook een kopje koffie of thee klaar.

Foto’s: Jan Penninkhof
Meer foto’s klik hier

Geef een reactie