Hoogeveen – Zien, horen, proeven en beleven, dat zijn op 24, 25 en 26 juni de uitgangspunten van de Expansie Hoogeveen. Na lange tijd wordt dit festival weer georganiseerd en de vernieuwde editie vindt plaats bij Maxx Sports and Events. Naast een Expansiebeurs, waar Hoogeveense bedrijven zich presenteren, valt er voor jong en oud op genoeg te beleven op het gebied van onder andere muziek, theater en sport.

Expansiebeurs

De Expansie De Expansie vond in Hoogeveen plaats in de jaren 1963 tot en met 1980. De Expansie werd allereerst georganiseerd met tenten op het marktterrein waar diverse bedrijven uit Hoogeveen zich presenteerden. Naast de stands werd er ook gezorgd voor vermaak op het gebied van kermis, vuurwerk en er werd diverse jaren een Concours d’Elegance van auto’s gehouden. De chauffeur en zijn dame waren chique gekleed en presenteerden zich aan een jury. Na verloop van tijd zijn de tenten vervangen door een hal op het Mauritsplein, de zogenoemde Expansiehal.

Vernieuwde editie Max Jacobsen van Maxx Sports and Events, Monique Huizenga van Niquell, Robertkoen Blokzijl van de Schildhoeve en Wim Mol van de Hoogeveensche Courant hebben zich de afgelopen maanden bezig gehouden met de organisatie van de Expansie en zij zijn erg blij met het resultaat. ‘Er zijn tijdens het driedaags festival meerdere hoogtepunten’, aldus Max Jacobsen. ‘Onder andere de opening op vrijdagmiddag om 14.00 uur door burgemeester Loohuis en wethouder Giethoorn is er daar één van, maar ook de straatparade en de taptoe van showband K&G uit Leiden op zateragmiddag wordt erg spectaculair’. Het orkest bestaat uit 75 leden met een bezetting van trommels, groot slagwerk, saxen, trompetten e trombones. Zij verzorgen eerst op de Hoofstraat een straatparade en lopen dan vanaf de Hoofdstraat via de Bentinckslaan, de Bentincksdijk, de Sportlaan en de Vos van Steenwijklaan naar de ijsbaan naast Maxx Sports and Events. Daar verzorgen zij om 16.00 uur een taptoe, een moderne muzikale show.

Programma De openingstijden van de Expansie zijn op vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen online een entreekaart kopen, maar ook ter plekke bij de kassa. De entree bedraagt € 5 en dat is inclusief een kopje koffie of thee. Bij AH Offerein de Weide en AH offerein de Nije Nering kan men sparen voor een gratis tweede kaartje.

Door Henk Boer

Geef een reactie