HOOGEVEEN – Kom op 15 juni tussen 11.00 en 16.00 uur naar het verbindingsfestival. Het verbindingsfestival wordt in en om het Raadhuisplein in Hoogeveen gehouden. Een leuke dag met allerlei activiteiten die zorgen voor verbinding tussen de inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren van de gemeente Hoogeveen. Het thema van deze dag is: Energie!

Je kunt op de aanwezige energievloer met dansen je eigen energie opwekken. Hoe gaaf is dat? Verschillende dansscholen treden op met een energieke show. Er wordt een modeshow gegeven. Hiernaast zijn er diverse activiteiten die in het teken staan van verbinding en energie: breien met Agnes, Repaircafe en ZOEM bus. Ook zijn er vele andere inwoners inactieven aanwezig. Woningcorporaties laten zien hoe je je huis duurzaam kunt maken. Er zijn diverse foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje. De Trommelslagers zorgen met een speciale gast voor een energieke afsluiting. Kortom, een boordevol programma!

Verbinding
Dit jaar wordt ook de verbinding met ambtenaren, gemeenteraad en college gezocht. Zo heb je de mogelijkheid om met de gemeenteraad en het college in dialoog te gaan of gewoon een praatje te maken. De brandweer en ambulance zijn aanwezig en geven diverse demonstraties.

Voor de kinderen
Voor de kinderen is er ook voldoende te doen. Uiteraard kunnen ze ook mee doen op de energievloer, maar er zijn ook verschillende kinderactiviteiten zoals: trommels maken en trommelslager worden, knutselen met afval en de IVN staat er met een leuke energieke activiteit.

Bestuurlijke vernieuwing
Het verbindingsfestival komt voort uit de bestuurlijke vernieuwing. Bestuurlijke vernieuwing is bedoeld om nieuwe verbindingen te laten ontstaan tussen inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren. We willen initiatieven van inwoners de ruimte geven en betrekken bij projecten, ontwikkelingen, nieuwe plannen en veranderingen.

Door Henk Boer

Geef een reactie