Sport

Verdiende overwinning dames H.Z.V.V

Hoogeveen – Na de pijnlijke nederlaag twee weken geleden hervatte HZVV Vrouwen 1 afgelopen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wolvega. De uitwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel dus op voorhand leek het erop dat het een pittige middag zou worden voor de dames uit Hoogeveen.

Wolvega begon sterk aan de wedstrid en al in de derde minuut kwam HZVV goed weg toen een corner van Wolvega net niet in één keer het doel in ging maar via de lat weer het veld in ging.

Het duurde tot de zesde minuut dat HZVV aan aanvallen ging denken maar vanaf dat moment was het de thuisploeg die de wedstrijd controleerde. Organisatorisch stond het sterk, mede doordat wanneer vanuit de verdediging werd doorgeschoven de middenvelders de verdedigende positie over namen.

In de zevende minuut werd Gulnaz Yildirim door Cheyenne Maulany met een knappe pass weg gestuurd maar doordat de keepster van Wolvega haar doel goed verkleinde ging de inzet van Yildirim net naast het doel. Een minuut later was het Verena Jager die van achteruit op avontuur ging en het hele veld overstak met de bal aan de voet maar haar voorzet werd geblokt door een verdedigster.Wolvega werd ver terug gedrongen en het was alleen de thuisploeg nog maar die met aanvallen bezig was, de gasten konden niet anders dan tegenhouden.

HZVV liet in deze periode van de wedstrijd zien dat het niet voor niets bovenin mee doet in de competitie. Via goed combinatiespel kwam er een ware golf van aanvallen richting het doel van Wolvega maar HZVV had deze middag het geluk niet aan haar zijde. Iris Braker zag een inzet net naast gaan en een volgende inzet van haar kwam via de paal terug het veld in en de deze middag onvermoeibare Gulnaz Yildirim zag haar inzet van de lijn gehaald worden waardoor zij niet de beloning kreeg voor haar spel dat zij verdiende.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als de eerste, een fanatiek aanvallende thuisploeg en gasten die zich noodgedwongen moesten beperken tot verdedigen.

Dankzij een paar uitstekende reflexen wist de keepster van Wolvega de bal uit het doel te houden waardoor HZVV steeds minder tijd kreeg om de overwinning uit het vuur te slepen. Dit was ook te zien aan het spel, te snel werd in deze fase de lange bal gezocht waardoor Wolvega eenvoudig kon verdedigen.

In de 72e minuut kreeg HZVV haar zoveelste corner te nemen. Maulany bracht de bal voor het doel en eindelijk kreeg Iris Braker de beloning voor haar uitstekende spel door de bal onberispelijk in het doel te koppen.

Drie minuten later leek Lisa Braker de wedstrijd definitief te beslissen maar weer was het de keepster die de bal wist te stoppen.

Een verdiende overwinning van een uitstekend HZVV dat naast uitstekend combinatievoetbal liet zien ook een hecht team te zijn.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief