Hoogeveen – Na de nederlaag van vorige week tegen Olde Veste en het gelijkspel tegen Heino moest HZVV afgelopen zaterdag aantreden tegen OZC uit Ommen. Ondanks het goede spel van de afgelopen weken kreeg de ploeg uit Hoogeveen te weinig, men was vastbesloten dit niet nog een keer te laten gebeuren.

Vanaf het eerste moment van de wedstrijd was dit ook zichtbaar. Door wat kleine omzettingen in de opstelling kon HZVV druk zetten op de tegenstander, het bleek al snel dat OZC hier moeite mee had.

Al in de vijfde minuut kreeg HZVV een eerste mogelijkheid om te scoren. Een prima corner van Maron te Velde werd door Iris Braker goed verwerkt maar helaas voor de thuisploeg werd haar inzet van de lijn gehaald door een verdediger.

OZC probeerde wel iets terug te doen maar de HZVV-verdediging en de deze middag goed keepende Linda Jansen wisten te voorkomen dat HZVV op achterstand kwam.

HZVV kreeg weer meer grip op het spel en de aanvallen volgden elkaar op. Maar de schoten van Verena Jager en Carmen Manusiwa brachten niet het gevaar waar HZVV op hoopte.

Na een half uur kreeg echter OZC de beste mogelijkheid van de wedstrijd toen via de linkerkant van het veld de spits van OZC gevaarlijk opkwam, een geweldige sliding van Lisa Braker bracht de bal in de handen van de HZVV-keeper.

De thuisploeg leek wakker te schrikken en zocht nog fanatieker de aanval wat in de 31e minuut resulteerde in de 1-0 voorsprong. Na een aantal klutsballen en mislukte schoten kreeg Cheyene Maulany de bal voor haar voeten en zij aarzelde niet en schoot de bal in het doel.

Een minuut later was het opnieuw raak voor HZVV en voor Maulany. Gulnaz Yildirim legde de bal perfect neer voor Maulany die een uitstekende balbeheersing liet zien en de 2-0 aantekende, de OZC-keepster volledig kansloos latend.

Weer vijf minuten later gooide HZVV de wedstrijd op slot. Maulany werd aangespeeld door Manusiwa en zij kreeg de bal bij Soraya Kainama die de bal in de hoek van het doel plaatste waardoor de ruststand 3-0 werd.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste, een fel en verzorgd voetballend HZVV en een OZC dat zich moest beperken tot tegenhouden. Dit hield men redelijk vol maar in de zestigste minuut kwam dan toch de 4-0. Te Velde speelde de bal diep op Kainama die op snelheid richting doel kon doorgaan en de keeper passeerde.

OZC probeerde nog wel om tot aanvallen te komen maar het HZVV-middenveld en de in het bijzonder deze middag uitblinkende Carmen Manusiwa, hadden weinig problemen om de aanvallen op tijd te onderbreken.

Na ruim negentig minuten floot scheidsrechter Pateman voor de laatste keer. HZVV kon de verdiende overwinning gaan vieren om zich daarna te gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd, tegen Drenthina

Geef een reactie