Er is weer een start gemaakt met de verkiezing ‘Sportiefste school van Hoogeveen’. Vorig schooljaar heeft de 1e editie plaats gevonden. OBS de Goudvink mag zich dit schooljaar de sportiefste school van Hoogeveen noemen.

De verkiezing van de sportiefste school is een wedstrijd waar alle scholen uit het primair onderwijs in de gemeente Hoogeveen aan deel kunnen nemen. Aan de hand van enkele vaste criteria wordt er gekeken hoe de school er voor staat met betrekking tot sport, bewegen en gezondheid. Scholen krijgen een uitnodiging om hiervoor een online vragenlijst in te vullen.

Uit alle aanmeldingen worden drie scholen genomineerd door een vakjury. De drie genomineerde scholen krijgen de kans zich te presenteren tijdens de sportmarkt Hoogeveen Sport! op zaterdag 29 augustus. Hier wordt aan het eind van de sportmarkt de winnaar bekend gemaakt. De winnende school van het schooljaar 2014-2015 ontvangt een waardecheque van €250,- om te besteden aan sport- en spelmaterialen. De verkiezing ‘Sportiefste school van Hoogeveen’ wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen van de gemeente Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie