Hoogeveen – Afgelopen zaterdag 10 september ontving obs de Schuthoek de eerste prijs voor de sportiefste school in de gemeente Hoogeveen.sportiefste-school

Samen met 2 andere scholen van de Stichting Bijeen (obs de Posthoorn en obs de Goudvink) waren zij genomineerd om tijdens de Sportmarkt zich te profileren door middel van een kraam en een demonstratie op het podium op de Hoofdstraat.

4 Enthousiaste leerlingen uit groep 8 hadden dit (breakdance, budo, voetbal, turnen, acrobatiek en dansen) tot op de puntjes geregeld. De vakjury, sportwethouder Jan Steenbergen, Hans de Lang directeur SportDrenthe, Aline Masselink bedrijfsleidster zwembad De Dolfijn en Maike Heus sportfunctionaris De Wolden hebben alle drie de stands bezocht. Na het bezoek van de jury waarbij onder ander de volgende vragen aan de orde kwamen (Welke contacten heeft de school met de omringende sportverenigingen?

Wat doet de school met kinderen die een bewegingsachterstand hebben?, Wordt er gebruik gemaakt van het aanbod van buitenschoolse sportactiviteiten? en hoe actief is de school op sport gebied?) gingen wij vol goede moed richting het podium. In het publiek stonden natuurlijk de ouders, opa’s en oma’s, klasgenoten, leerkrachten en andere belangstellenden de kinderen aan te moedigen.

De eerste school die mocht optreden was obs de Posthoorn. Daarna waren de leerlingen van obs de Schuthoek aan de beurt. Een spetterend optreden met allerlei bewegingsvormen, zelf bedacht door de kinderen, waar het publiek dol enthousiast op reageerde. Breakdance, judo, gymnastiek, voetbal Tot slot mocht obs de Goudvink optreden. Na kort beraad had de jury de uitslag. De scholen die de titel Sportiefste school niet wonnen werden eerst opgenoemd. Tot grote vreugde van de leerlingen en supporters van obs de Schuthoek werden zij uitgeroepen tot de Sportiefste school van Hoogeveen. Uit handen van wethouder Jan Steenbergen kreeg de school een sportcheque van € 250 aangeboden.

Door Henk Boer

Geef een reactie