Sport

Verrassingen blijven uit tijdens eerste ronde AH Offerein Bokaal

Debutant Ruinerwold dichtbij stunt

Hoogeveen – Even leek Ruinerwold de grote verrassing te worden van de openingsronde van de AH Offerein Bokaal. De tweedeklasser maakte tegen Hoogeveen zondag in de slotfase de 1-1. In de strafschoppenserie dolf men echter het onderspit en bleef een stunt uit. De andere favorieten, HZVV, Germanicus en SC Erica, kenden minder problemen.

Hoogeveen zaterdag - Germanicus (06-08-2016) (8)

SC Erica nam het als eersteklasser in de openingswedstrijd op tegen vijfdeklasser Tiendeveen. In het eerste half uur hield Tiendeveen nog goed stand, maar daarna was de ban gebroken en won de ploeg van trainer Claus Boekweg met 4-0.

Het vernieuwde Hoogeveen zaterdag nam het onder leiding van de nieuwe trainer Edward Sabandar op tegen tweedeklasser Germanicus. In het eerste uur was er sprake van een leuke wedstrijd, waarin Germanicus wel licht de overhand had. Vlak voor rust kwam men ook op voorsprong. Na rust kreeg Hendrik Everts de kans om Hoogeveen op gelijke hoogte te brengen. Vanaf de strafschopstip schoot hij echter hard op de paal. Daarna liep Germanicus uit na een 0-3 voorsprong en werd het uiteindelijk 1-3.

HZVV kende net als vorig seizoen weinig moeite met Ruinen. Een monsterscore zoals vorig seizoen bleef echter uit. De ploeg van trainer Karlo Meppelink speelde met een mix van spelers uit de eerste en tweede selectie. Uiteindelijk werd het 5-0 voor de Hoogeveners. Hoogeveen zondag speelde in de eerste helft aardig tegen Ruinerwold. Marco Hartman opende de score voor Hoogeveen, maar het grote manco van vorig seizoen kwam nu ook alweer aan het ligt; de ploeg mist teveel kansen. Ruinerwold bleef hierdoor in de wedstrijd en sloeg in de slotfase toe. In de strafschoppenserie misten beide ploegen hun eerste strafschop. Ruinerwold overkwam hetzelfde bij de laatste, waarna Thomas Reinders zijn ploeg alsnog de winst bezorgde.

Hoogeveen zondag - Ruinerwold (06-08-2016) (25) HZVV - Ruinen (06-08-2016) (5) SC Erica - Tiendeveen (06-08-2016) (5)

Drentse klaaieker De loting voor de volgende ronde, die aanstaande woensdag wordt gespeeld, werd na afloop verricht door Michel van Essen en Eric Prins. Laatstgenoemde lootte voor de winnaarsronde en zag zijn ploeg Germanicus net als vorig jaar gekoppeld worden aan Hoogeveen zondag. Een echte Drenste klassieker met een grote historie. HZVV moet het opnemen tegen de winnaar van het Protos/Weering-toernooi, SC Erica. Ook een prachtig affiche en een echte krachtmeting. Beide duels beginnen om 20.15 uur. In de verliezersronde, waar ook nog prachtige prijzen zijn te verdienen, neemt Hoogeveen zaterdag het op tegen Tiendeveen. Leuk is ook dat de ‘Woldenderby’ tussen Ruinen en Ruinerwold wordt gespeeld. Beide wedstrijden beginnen woensdag om 18.30 uur.

Bijgevoegde foto’s zijn vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

Geef een reactie