HOOGEVEEN – Vanmiddag heeft de burgemeester van Hoogeveen een Bezig Bijtje uitgereikt aan mevrouw Van der Spek, omdat zij zich al meer dan 40 jaar inzet als vrijwilliger in Hoogeveen.

Met een smoes om op te passen op haar kleinkinderen is ze naar het huis van haar jongste dochter gelokt, waar ze nietsvermoedend de deur opendeed voor de burgemeester. Ze was totaal verrast!

Haar oudste dochter geeft aan dat ze niet beter weet dan dat haar moeder altijd vrijwilligerswerk deed. En nog steeds doet! ‘Al vanaf dat een van de dochters in 1980 als klein meisje naar de lagere school ging, hielp mevrouw van der spek actief op de Wiekslag in Hoogeveen. Als voorleesmoeder, hulpouder bij activiteiten en als lid van de oudercommissie. Toen een van de dochters daarna naar het Menso Alting College ging, zat mevrouw van der spek iedere week een middag in de bibliotheek voor het uitlenen van boeken. Daarnaast doet ze als sinds 1988 vrijwilligerswerk in het Jannes van der Sleedenhuis. Ze heeft jarenlang iedere woensdagochtend koffie rondgebracht.

In de vakanties vonden haar dochters leuk om mee te gaan. En ze hielp bij allerlei activiteiten voor de bewoners. Na de verhuizing van het Jannes van der Sleedenhuis is ze vrijwilliger geworden in de bibliotheek van de locatie Wolfsbos. En dat doet ze nog steeds. Daarnaast is ze ook redactielid van het maandbericht van de NVVH Vrouwennetwerk Hoogeveen.

Naast het officiële vrijwilligerswerk staat ze nog altijd klaar voor haar gezinnetje en is ze een hele trotse en betrokken oma voor haar kleinkinderen. Maar ook voor de mensen om haar heen die om wat voor reden dan ook haar hulp kunnen gebruiken.

Ze is twee weken geleden 75 geworden, en dit was natuurlijk een mooie aanleiding om haar in het zonnetje te zetten en onze bewondering uit te spreken. Ondanks haar leeftijd gaat ze ongetwijfeld nog jaren door met vrijwilligerswerk. De dochters zijn dan ook trots dat ze het Bezig Bijtje van de Gemeente Hoogeveen heeft ontvangen!’

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: