Sport

Versterking Hoogeveen zaterdag

HOOGEVEEN – De technische commissie van Hoogeveen heeft voor volgend seizoen de eerste versterkingen voor Hoogeveen zaterdag weten binnen te halen. Zo maakt Roy Strijker de overstap van Lutten naar de Hoogeveners. Een opvallende stap omdat de talentvolle aanvaller momenteel met zijn huidige ploeg samen met o.a. Hoogeveen strijdt om het kampioenschap in de derde klasse.

Foto: © 2018: H.Z.V.V

De 17-jarige Strijker is afkomstig uit Hollandscheveld en geldt als een groot talent. De spits scoorde in de laatste twaalf wedstrijden dertien keer, waarvan drie keer in de confrontatie met Hoogeveen. De komst van Strijker kan gezien worden in het beleid om jonge talenten op zaterdag te laten rijpen. Ze blijven daarmee ook in beeld van het eerste elftal op zondag dat de ambitie heeft om terug te keren in de Hoofdklasse.

In dat kader moet ook de overstap van Nicky Seinen van de zondag tak naar de zaterdagtak worden gezien. Voormalig hoofdtrainer Theo Metz was vorig seizoen lyrisch over het talent van de 19-jarige middenvelder. Dit seizoen speelt Seinen voornamelijk in het tweede elftal op zondag. Bij de zaterdagtak kan hij zich nu verder ontwikkelen. Dat geldt ook voor de A-junioren Thomas Takens en Mitchel Strijker.

Guido ten Cate is tot het einde van dit seizoen uitgeschakeld. Hij wacht op een liesoperatie. De technische commissie hoopt dat de routinier zijn voetbalschoenen niet aan de wilgen hangt en nog minimaal een jaar doorgaat. Hetzelfde geldt voor Jan Benjamins in wie men een ideale supersub ziet. Bryan Diphoorn vertrekt na twee seizoenen naar Hollandscheveld. Corian Casander keert na één seizoen terug naar Pesse, terwijl Jeffrey Duinkerken weer in het tweede elftal op zondag gaat spelen. Doelman Dennis Amsink gaat in een lager elftal op zaterdag spelen.

Trainer Edward Sabandar verlengde onlangs zijn contract met twee jaar. ‘Ik ben zeer content met de gang van zaken en de ambities binnen de zaterdagtak. Het is dan ook goed teken dat het grootste deel van de huidige selectie blijft en er doorstroming plaatsvindt van talenten. Niet onbelangrijk is het feit dat 90% van de selectie bestaat uit spelers die uit onze eigen jeugd afkomstig zijn.’

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...