Hoogeveen – Vandaag wordt een van de parkeerautomaten op het tijdelijke parkeerterrein naast het Stoekeplein vervangen. Ook het Schutsplein krijgt een nieuwe automaat. Op beide terreinen kunt u na de vervanging betalen met dip&go of contant.

Chippen wordt dippen
De chipknip verdwijnt vanaf 2015. In plaats hiervan komt dip&go. Deze vorm van betalen wordt dip&go genoemd en verschilt maar weinig van de chipknip. De afschrijving gaat niet van een vooraf opgeladen bedrag af, maar rechtstreeks van uw rekening. Bij dip&go verloopt de betaling snel, uw pas kan niet geskimd worden en het is niet mogelijk uw pincode af te kijken omdat u die niet hoeft in te toetsen. Niet alle automaten zijn vanaf januari 2015 klaar voor dip&go. Bij de ‘oude’ parkeerautomaten is het in 2015 alleen mogelijk om contant te betalen en niet meer met de chipknip. Begin 2015 is het hele centrum van Hoogeveen voorzien van nieuwe parkeerautomaten. Er komen automaten voor dip&go én contant betalen en er komen automaten waarin alleen met dip & go betaald kan worden.

Op weg naar achteraf betaald parkeren in het hele centrum
Het centrum van Hoogeveen staat bekend om de goede parkeergelegenheid vlakbij de winkels. Gemeente en ondernemers willen dat vasthouden en verder verbeteren. Daarom zijn de nieuwe automaten ook geschikt voor bijvoorbeeld kentekenparkeren en belparkeren met daarbij de mogelijkheid om achteraf te betalen. Dit wordt in de loop van 2015 ingevoerd. De keuze voor het nieuwe systeem is gemaakt samen met de ondernemers van het stadscentrum via de Stichting Centrummanagement.

Door Henk Boer

Geef een reactie