Hoogeveen – Voor ZPC Hoogeveen zijn vier zwemmers/sters zeker van deelname aan de jaarlijkse jaargang finale in Leiden, wat de “Nederlands kampioenschappen” voor minioren zijn.

Dit zijn Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers beide van (2006), Carlijn Gruppen (2007) en Dachèn Haayer (2008) met daarnaast Sofie Vos en Jay Wesseling beiden (2008) die nu nog op de reserve lijst staan en misschien door afzeggingen van deelnemers nog mogen starten.

Olivier en Dachèn zullen beide zes keer starten, Tiamo vijf keer en Carlijn nu alleen nog op de 100m rug maar zij staat op vijf andere afstanden op de reserve lijst en hoopt natuurlijk daarvan nog een of meerdere te mogen zwemmen.

Olivier zal vooral op de vrije slag afstanden met daarnaast de 200 meter wisselslag goed voor de dag willen komen en daar voor hem hoge klasseringen. Op de 400 meter vrije slag staat hij zelfs eerste en dat schept toch enigszins verwachtingen, die bij deze jonge kinderen alle kanten op kunnen gaan. Dachen die afgelopen zaterdag op de 100 meter rug haar tijd nog aanscherpte met vier seconden zal hoog bij de klasseringen mee kunnen doen. Tiamo werd vorig jaar eerste op de 100 meter rug en staat daar nu weer hoog op de lijst, maar ook bij de 400 meter vrije slag, achter Olivier, een hoge klassering. Voor Sofie en Jay is het afwachten of de landelijke griepepidemie nog maakt dat zij toch in Leiden mogen starten.

Sofie staat eerste reserve en daarvan is het zo, dat ze aankomende week zal horen of ze mag zwemmen, Jay staat verder naar onderen en daarvoor zal het moeilijker gaan worden om een startbewijs te krijgen.