SONY DSC

HOOGEVEEN – Vandaag (28 mei) werd door de Nederlandse Pencak Silatbond (NPSB) het Nederlands kampioenschap gehouden in het Activum in Hoogeveen. De strijder van Pencak Silat Panca Asas Hoogeveen/Emmen behaalden zeer goede resultaten namelijk drie bronzen medailles,drie zilveren medailles en vier Nederlandse titels.

Eigen foto ©

Naast een stevige selectie van Panca Asas waren er strijders aanwezig van verschillende Nederlands verenigingen. Zelfs Duitsland was goed vertegenwoordigd met een aantal top strijders uit Berlijn. Naast senioren (Dames en Heren) en junioren, werd er ook gestreden in verschillende jeugdklasse.

Ondanks de hoge temperaturen ging het er verhit aan toe in het Activum. Bij de jeugd werd er in de verschillende categorieën gestreden om de medailles. Voor nieuwkomer Indy Greven was er een bronzen medaille. Karina Moes en Diego van Buuren behaalden beidde een zilveren medaille.

Voor de de junioren waren het spannende finales. Rick Bergsma pakte de Nederlandse titel voor de vierde keer op rij. Damian Wolters kwam na een hele pittige strijd net wat punten te kort. Hij ging naar huis met een zilveren medaille. Met zijn eerste officiële wedstrijd heeft Werner Otten een bronzen medaille behaald.

Bij de dames van de senioren klasse waren het Suzanne Kloosterhuis en Sanne Boxem die zich Nederlands kampioen mogen noemen. Bij de heren is dit meervoudig kampioen Rowan van der Laan.

De trainer Mas Dennis Dörfel is trots op alle strijders. De komende periode is een drukke periode voor de leden. Over twee weken gaan een aantal leden naar Berlijn toe.

Behalve de wedstrijden. Was de Indonesische cultuur rijk vertegenwoordigd doormiddel van hapjes en een spectaculaire demonstratie van de kunstvorm van de Pencak Silat, de seni. Voor meer informatie over deze veelzijdige sport kijk op onze website www.panca-asas.nl of volg ons op Facebook onder Pencak Silat Panca Asas.

[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie