HOOGEVEEN – Maandag 14 juni was de Kick-Off van Cultuur@CruyffCourts in Hoogeveen. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Fontein hebben samen met wethouder cultuur Janita Tabak het startsein gegeven door graffiti te spuiten.

Daarna volgde een show van niemand minder dan Nasser El Jackson. Alle aanwezige kinderen en jongeren waren onder de indruk van zijn skills en tricks. Na de officiële opening konden ze zelf aan de slag met de workshop graffiti en kunstatelier verzorgd door docenten van Scala Centrum voor de Kunsten. De kinderen en bezoekers hebben genoten van deze mooie middag.

De komende vier weken kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar meedoen met gratis workshops zoals; streetdance, musical, theater, kunstatelier, breakdance, graffiti, free-runnen, hiphop, handbal en hockey. In september gaan de laatste 4 weken van het project van start en volgen er nog meer workshops. Op deze manier willen we nog meer kinderen en jongeren in Hoogeveen kennis laten maken met kunst en cultuur en laten zien hoe tof het is om dit talent bij jezelf te ontdekken.

Voor meer informatie: www.cultuurcruyffcourt.nl/hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: