Hoogeveen – Straattheater is het thema van de vierde Pulledag op donderdag 17 augustus. Dit populaire thema mag ook dit jaar niet ontbreken op de Pulledagen. Binnen een paar jaar is de straattheater dag uitgegroeid tot een van de populairste. Met een gevarieerd programma is er ook dit jaar, voor zowel jong als oud, genoeg te beleven.

https://youtu.be/hQA2azWyZeg

Veiligheid
Handhaving wordt op de vierde Pulledag in de Schutstraat ondersteunt door de theatrale politie Kitty Ride Police. De twee agenten van de bereden politie houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Handhaving en veiligheid in de openbare ruimte staat bij deze politiemannen hoog in het vaandel. Wandelende snelheidsovertreders worden geflitst, aan de kant gezet en direct beboet. Publiek wordt staande gehouden en onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle. Fietsers krijgen uit het niets een unieke escorte met sirene. Her en der worden politiefuiken opgezet of er worden mensen op heterdaad betrapt voor allerlei overtredingen.

Ode aan de vuilnisman
Naast veiligheid in het centrum staat ook hygiëne hoog in het vaandel. Zo wordt het cascadepodium schoongehouden door de verrukkelijke vuilnismannen. Ko en Lou, de twee rasechte Utrechtse circusartiesten, brengen in deze voorstelling een ode aan de ophaler van afval, zwerfvuil en rommel,
De man die net zo belangrijk is als de dokter, de psychiater en de motorcoureur. Onder het motto: ‘De vuilnisman die alles kan’ brengen Ko & Lou een cascade van vervaarlijke salto’s, de sterke man-op-man Acro-Kliko Truc en verbazen zij met hun vuilnismannensouplesse.

Ze jongleren met vuilniszakken, petflessen, blikken, glas en rotte vis om zo het afval te scheiden. Onder het mom van ‘samenbouwen en veilig stapelen’ maken ze van en met het publiek een menselijke piramide.

Als muzikale act staat de St. Jago Band op Het Kruis. De St. Jago Band is een swingende, moderne blues formatie uit Drenthe. In Het Haagje zijn de dames van Fête de Tête te vinden. Madams die van elk kapsel een feest maken. Op het kruispunt van de Grote Kerkstraat wordt een spectaculaire vuurshow gegeven. In de Tamboerpassage is Alladin en in de Jonkheer de Jongestraat is een jongleer straattheatershow.

Programma 17 augustus:

  • Alteveerstraat van 09.00 tot 14.00 – Kinderrommelmarkt
  • Schutstraat van 10.00 tot 17.00 – Kinderspeelplein, van 10.30 tot 14.30 – Kiddy Ride Police en van 09.00 tot 17.00 – Rommelmarkt
  • Het Kruis van 13.00 tot 16.30 – St. Jago
  • Het Haagje van 11.00 tot 14.30 – Fête de Tête
  • Jonkheer de Jongestraat van 11.00 tot 15.00 – Jongleer straattheatershow
  • Cascadepodium van 12.00 tot 16.00 – Verrukkelijke vuilnismannen
  • Kruising Grote Kerk/Raadhuisstraat van 12.00 tot 15.30 – Vuurshow
  • Tamboerpassage van 11.00 tot 15.30 – Aladdin
  • Hoofdstraat van 09.00 tot 17.00 Braderie

Geef een reactie