Hoogeveen Op vrijdag 29 januari heeft een Vietnamese delegatie een werkbezoek gebracht aan Hoogeveen en Emmen. Dit betrof een tegenbezoek in aansluiting op de door Stenden University Emmen geïnitieerde handelsmissie van 17 tot en met 24 januari jl aan Vietnam, met vertegenwoordigers van Stenden en de gemeenten Emmen en Hoogeveen.

De aldaar gelegde contacten met overheden, universiteiten en bedrijven in het kader van hun International Business opleidingen heeft dus direct al geleid tot belangstelling vanuit Vietnam voor onze regio.
Het Vietnamees gezelschap bestond uit vertegenwoordigers van Vietnam Airlines Cargo een Vietnamese Investeringsmaatschappij, Thinh Investment Company. Het betrof een eerste kennismaking met onze regio en een verkenning van mogelijke handelsrelaties en vestigingsmogelijkheden voor food en transport & logistiek.

Na een officieel welkom s’ ochtends op het stadhuis van Emmen heeft het gezelschap de locatie van Stenden University bezocht waar men is geïnformeerd over o.a. de internationale opleidingen Transport & Logistiek en International Business.

’s Middags is het gezelschap in Hoogeveen ontvangen door burgemeester Karel Loohuis en wethouder Anno Wietze Hiemstra. Hierna werd de Vietnamese delegatie gastvrij ontvangen door de directie van Hoomark voor een rondleiding. Hoomark produceert in Hoogeveen kilometers kadopapier en is één van de drie belangrijkste spelers op de internationale papiermarkt.

De Vietnamezen waren zeer positief over de mogelijkheden die onze regio biedt en dit eerste bezoek krijgt een vervolg met een nader onderzoek/verkenning van de regio waarbij ook studenten van Stenden betrokken zullen worden.

Door Henk Boer

Geef een reactie