Apeldoorn – tijdens het NK Indoor atletiek in Apeldoorn is de Hoogeveense kogelstootster Charlene Okken buiten het podium geëindigd. Waar Charlene vorig jaar nog op het podium eindigde moest ze nu genoegen nemen met een vijfde plaats.

SONY DSC

Charlene begon niet echt goed aan de wedstrijd. Een worp dat niet over de 13 meter kwam werd afgekeurd. En even gingen de gedachtes terug naar vorig jaar, toen ze het NK outdoor met twee foutieve worpen begon. Maar Okken wist zich dit keer goed te herpakken en de tweede stoot vloog over haar 14 meter doelstelling en lande op 14.09. Hiermee stootte ze zich meteen de top 5 binnen. Maar op dat vanaf dat moment lukte het haar niet om ook echt de strijd aan te gaan met de top.

In aanloop naar het NK gaf Okken aan dat ze als doelstelling had mee te strijden in de top 5 en daarvoor dacht ze een minimale stoot van 14 meter nodig te hebben. Met een stoot van 14.09 en een vijfde plaats heeft ze in ieder geval aan haar doelstellingen voldaan.

‘’Ik ben dus ook absoluut niet tevreden, ook al was mijn doelstelling vooraf een top 5 met een 14 meter stoot. Hier heb ik aan voldaan, maar het is de manier waarop de wedstrijd en vooral na het instoten verliep!

Door Henk Boer

Geef een reactie