Hoogeveen – Henk Benedictus, directeur van Heijs Food Products, voorzitter Harjo Woltinge en wethouder Bert Otten van Werken aan werk van de gemeente Hoogeveen openden zaterdagmorgen bij Heijs Foods Products B.V aan de Parmentierstraat de 15e editie van de Open Bedrijven Dag 2017. Dit jaar presenteerden zich zo’n 30 bedrijven aan het publiek. Henk Benedictus: “Wij zijn er trots op dat ons succesvolle format is uitgerold over heel Drenthe”

Vrijdagmiddag was broodbakkerij Faber al geopend voor de gelukkigen die een kaartje hadden weten te bemachtigen. In verband met de hygiëne konden daar slechts 27 groepjes van 10 personen (voorzien van beschermende kleding) het pand betreden.

Op zaterdag stonden de eerste mensen al om 9.45 uur binnen bij het opleidingscentrum bij Fokker. Ook kon er ook een kijkje worden genomen bij Yarden Zevenberg aan de Fluitenbergseweg in Fluitenberg waar men een indrukwekkende rondleiding kreeg.

Radio Hoogeveen liet ook van zich horen. De omroep liet zien hoe een live uitzending werd gemaakt. De vrijwilligers waren tevreden over de aanloop van het publiek.

In korenmolen De Zwaluw kregen de mensen de uitleg over het maalproces van graan tot meel. De animo van de jeugd was groot en vooral op de molen zelf waar men een prachtig uitzicht over Hoogeveen heeft.

Bij Agarica (champignonkwekerij) aan de A.G. Bellstraat werden de mensen meegenomen in het traject van het kweken van champignons. Tegen 13.00 uur waren er al over de duizend mensen in het bedrijf geweest.

Ook bij Brink Industrial BV aan de Voltastraat (een professionele partner in het leveren van seriematige, klantspecifieke oplossingen op het gebied van dun plaatmateriaal) kwam een groot publiek af.

Bij Veilig Verkeer Nederland aan de Parmentierstraat kon de rijvaardigheid worden beoordeeld in een autosimulator.

Aan Het Haagje deden veel dienstverleners mee aan de OBD. ING, De Witte (met Roks Schadeherstel), SWW, verloskundigenpraktijk Petit en Univé ontvingen het publiek met koffie en gebakjes. Ook in Het Podium kon men terecht voor een snufje cultuur.

Taekwondo en Hapkidovereniging Sidokwan liet zien wat de leden kunnen. En dat is heel wat zoals te zien is op de foto’s.

De Open Bedrijvendag biedt een goede gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen en te ontdekken wat er binnen de muren van het Hoogeveens bedrijfsleven gebeurt. Jongeren, en de toekomstige beroepsbevolking, kunnen zich oriënteren op hun opleiding en beroep.

 

 

 

 

Door Henk Boer

Geef een reactie