HOLLANDSCEVELD – Op 16 september 1883 trekt Vincent er op uit en komt terecht in Hollandscheveld. Deze rare roodharige snuiter wordt door de inwoners met argusogen bekeken. Wat ziet hij toch in deze alledaagse dingen. Een rommelig kerkhof waar heide welig groeit, een oude schuur met verroest gereedschap. Daar zit toch niemand op te wachten… Of toch…? Onze voorouders konden niet vermoeden dat hij, jaren later, een toonaangevende kunstenaar zou worden. Miljoenen leveren zijn schilderijen inmiddels op. Tijdens zijn leven heeft hij ooit één schilderij verkocht, De rode wijngaard, voor 400 Franse Franks aan Anna Boch.

Nu ruim 140 jaar later kunnen geïnteresseerden de tweede interactieve route van de Stichting Levende Geschiedenis Drenthe wandelen. Tijdens deze bijna elf kilometer lange route neemt Chantal de wandelaars mee in haar zoektocht naar Vincent. In tien video’s vertelt ze de ervaringen van Vincent en de inwoners. De route start op de begraafplaats in Hollandscheveld. Aan het begin van de Kerkhofdijk staat een informatiebord, waarop u meer kunt lezen over de route. De route is via de Izi-travelapp te volgen. Langs de route zijn tien locaties opgenomen waar met video het verhaal vertelt wordt. Via de app krijgt men een melding om de video af te spelen, als men in de buurt van de locatie komt.

De route is ook voorzien van routebordjes en bij de tien locaties is een bord met een QR-code. Scant men de code dan kan men de video af spelen. Wilt u meer weten over Vincent in Drenthe, dan is ons 220 pagina’s tellende boek te koop via de boekhandel, www.bol.com of www.gacreatief.nu/boeken-verkoop voor € 19,95. Uniek daarin is het gedeelte voor kinderen waarin Adriaan Hartsuiker het geheim van Vincent ontdekt.

Wethouder Mark Tuit (rechts) en bestuurslid Albert Metselaar (links) onthullen het

Geef een reactie