Geschreven door: Anneke Nijenhuis
HOOGEVEEN – Op 27 maart is de eerste editie van de Beursvloer Hoogeveen in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Tijdens dit evenement komen bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio Hoogeveen samen en worden er in anderhalf uur tijd zoveel mogelijk matches gesloten.

Foto: © 2018: Visio

Ook Visio, nu nog met een locatie in Echten, komt naar de Beursvloer. Hans Scholing, al jaren vrijwilligerscoördinator bij Visio, vertelt waarom. ‘Jaren geleden hebben we al eens op een soortgelijk evenement gestaan, daar hebben we wat vragen neergelegd. Bij ons, Het Huis te Echten in Zuidwest-Drenthe, hebben volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking werk of dagbesteding. We hebben regelmatig projecten lopen waar we menskracht of middelen voor kunnen gebruiken. Maar we hebben niet alleen vraag, we hebben ook veel te bieden. We beschikken over een prachtige accommodatieruimte in een mooie bosrijke omgeving die geschikt is als vergaderlocatie. Je kunt ook denken aan het maken van relatiegeschenken. Onze cliënten zijn dagelijks te vinden in de werkplaats waar ze hele mooie, relatief eenvoudige, dingen maken. Daar gaat natuurlijk wel wat tijd overheen want we zijn immers geen productiebedrijf. Destijds hebben de contacten die we toen gelegd hebben voor langdurige relaties gezorgd. Dat is heel mooi en ik verwacht dat de Hoogeveense Uitdaging ook voor een soort gelijk effect kan zorgen’.
Vragen

‘Voor de Beursvloer op 27 maart hebben we al een aantal concrete vragen, we gaan dit nog verder uitwerken maar waar je aan kunt denken is: persoonlijk begeleiding voor onze cliënten, koffiedrinken of winkelen. Daarnaast staan wij open voor het ontvangen van bedrijven. Bijvoorbeeld voor personeelsuitjes. Er zijn bij ons in Echten genoeg activiteiten te organiseren. De gracht om ons pand moet binnenkort uitgebaggerd worden, dat kan niet machinaal, alles gaat met de hand. Kaplaarzen aan en handen uit de mouwen! Wij voorzien dan in een hapje en een drankje zodat het een leuke effectieve en productieve dag wordt. Daarnaast bieden we nu ook weer onze accommodatie aan voor vergaderingen of andere evenementen. We bieden ook sportmateriaal aan, denk dan aan tandems, fietsen, balmateriaal. Maar we gaan nog inventariseren met welke vraag en welk aanbod we concreet gaan komen! Ik weet in ieder geval zeker dat er genoeg gebracht en gehaald kan worden tijdens de Beursvloer. Over en weer wat voor elkaar betekenen: ik denk dat het daar in essentie om gaat!’

Meer informatie over de Beursvloer is te vinden op: www.hoogeveenseuitdaging.nl. Daar staat ook het overzicht van het reeds ingediende vraag en aanbod.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: