HOOGEVEEN – Topscorer van de Oranjeleeuwinnen en rolmodel voor veel kinderen en jongeren, Vivianne Miedema, heeft vandaag haar eigen Cruyff Court in Hoogeveen geopend. De spits van Arsenal groeide op in Hoogeveen en is vereerd dat het gerenoveerde veld vanaf nu haar naam draagt.

Het Cruyff Court lag er al sinds 2006 en is sindsdien intensief gebruikt door kinderen en jongeren uit de buurt. De hoogste tijd dus om het veld te renoveren. Met de onthulling is de wens van de buurtbewoners om het veld te vernoemen naar Vivianne Miedema uitgekomen. “Dit is fantastisch, je eigen Cruyff Court. Soms besef je te weinig hoe belangrijk zo’n plek is voor kids om lekker samen te kunnen voetballen. En dat het dan mijn naam mag dragen, hier in Hoogeveen, daar ben ik trots op”, aldus Vivianne Miedema vanochtend bij de opening. “Ik hoop dat er volop gebruik van wordt gemaakt. Ik zal mijn ouders regelmatig langs sturen om dat te checken”, grapt Miedema daarna. En hoe kan het Cruyff Court beter geopend worden dan met een potje voetbal? Fanatieke kinderen uit de buurt namen het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi, georganiseerd door de buurtsportcoaches.

Buurtsportcoaches zorgen voor verbinding
Wethouder Jan Zwiers: “Erg belangrijk, want kinderen en jongeren moeten gestimuleerd worden om te sporten en te spelen. Naast dat sport belangrijk is voor de gezondheid, zorgt sport ook voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding. Toen ik merkte dat ik leuk kon voetballen gaf het mij veel zelfvertrouwen. Het moet daarom voor iedereen mogelijk en toegankelijk zijn”.

Maatschappelijke inzet Vivianne Miedema
Ieder kind, waar ook ter wereld, zou het recht moeten hebben om zorgeloos te kunnen sporten en spelen. Ondanks dat is het in oorlogsgebieden alles behalve vanzelfsprekend dat de jongere generatie onbezorgd kan sporten. Als ambassadeur van War Child maakt Vivianne Miedema zich hard voor de 200 miljoen kinderen wereldwijd die opgroeien met oorlog en geweld.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: