Hoogeveen – Aanstaande zondag 28 augustus zal van 10.00-17.00 uur op het vliegveld van Hoogeveen voor de dertiende keer een Wings&Wheels evenement georganiseerd worden. Dit keer dus –eenmalig- niet op Hemelvaartsdag zoals gebruikelijk, maar op een zondag aan het eind van de zomervakantie.

wings-en-wheels

Wat echter hetzelfde blijft is dat ook dit jaar weer enkele tientallen historische vliegtuigen en klassieke auto’s de belangrijkste ingrediënten vormen van het oldtimer spektakel. Vliegveld Hoogeveen geniet in luchtvaartkringen grote bekendheid vanwege zijn unieke collectie vliegende oldtimers uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw. Deze historische vliegtuigen, aangevuld met een tiental bezoekende oldtimers van elders, vormen het gevleugelde deel van de Wings&Wheels. Onder die ‘Wings’-poot van het evenement vallen ook de para’s. Samen met de oldtimers vormen zij in de weekenden de grote trekpleisters van het vliegveld Hoogeveen en ook op 28 augustus zal dat ongetwijfeld weer het geval zijn.

Tijdens Wings&Wheels verlaten alle unieke Hoogeveensche vliegende oldtimers hun hangar waarna de bezoekers ze van dichtbij kunnen bekijken. Ook zal er zoveel mogelijk mee gevlogen worden. Hoeveel bezoekende vliegtuigen er tijdens Wings&Wheels 2016 op het vliegveld te zien zullen zijn is vooraf moeilijk te zeggen. Uiteraard is dat grotendeelsafhankelijk van de weersomstandigheden, want met zonnig weer zullen vliegtuigeigenaren eerder geneigd zijn een ommetje boven Nederland te vliegen dan met regenachtig weer.

Wings&Wheels staat in ieder geval garant voor een interessant en aangenaam dagje uit voor het hele gezin, waarbij ook de allerkleinsten niet worden vergeten. Naast historische vliegtuigen, auto’s en legervoertuigen, zijn er tijdens Wings&Wheels ook een stormbaan voor de jeugd en demonstraties van de Hoogeveense modelvliegtuigvereniging Phoenix, die met prachtige, vliegende modellen van historische vliegtuigen in actie komt. Aanwezig zijn ook een aantal leden van een zogeheten re-enactment club zijn. Deze vereniging houdt de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig met behulp van oude legervoertuigen en originele uniformen.De dag zal worden besloten met de zo langzamerhand traditionele en door het publiek zeer gewaardeerde parade over het vliegveld van alle deelnemende oldtimers.

De entreeprijs voor Wings&Wheels bedraagt 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Er is gratis parkeergelegenheid bij het vliegveld.
Foto: Gerrit Boxem

Door Henk Boer

Geef een reactie