Hoogeveen – Vliegveld Hoogeveen is vanwege zijn rustieke ligging en prachtige grasbaan al sinds jaar en dag zeer populair bij oldtimerbezitters.

Vliegveld Hoogeveen populair bij Tweede Wereldoorlog vliegtuigen (1)
foto: Gerrit Boxem

Ook de vliegers van de Tweede Wereldoorlog jagers Spitfires en Messerschmitt Me-109, die momenteel in Nederland zijn vanwege opnames voor de speelfilm ‘Dunkirk’, hebben ‘Hoogeveen’ nu ontdekt. Ze zijn uitermate te spreken over het Drentse vliegveld dat als uitwijkhaven dient voor het vliegveld van Lelystad waar de jagers uit de jaren 1940-1945 hun –tijdelijke- thuisbasis hebben.

Al diverse keren zijn de oude jachtvliegtuigen in de afgelopen periode op Hoogeveen geweest en volgens de vliegers komen ze er bijzonder graag. En de liefde is wederzijds want ook voor de vele Drentse luchtvaartenthousiasten zijn de ‘fighters’ graag geziene en fotogenieke gasten terwijl de leerling vliegers van de Hoogeveense vliegschool het maar wat stoer vinden om hun lestoestelletje naast een heuse Spitfire of Messerschmitt te kunnen parkeren. De verwachting is dat ook volgende week de bijzondere bezoekers nog regelmatig hier zullen landen.

Door Henk Boer

Geef een reactie