Vmbo-leerlingen RvEC ontvangen certificaten na waardevolle praktijkervaring bij NNCZ

HOOGEVEEN – 105 vierdejaars vmbo-leerlingen Zorg & Welzijn van het Roelof van Echten College (RvEC) hebben een waardevolle ervaring opgedaan door praktijklessen te volgen bij de NNCZ woonzorgcentra in Hoogeveen. Deze hands-on benadering heeft hen een dieper inzicht gegeven in de ouderenzorg, een sector die essentieel is voor onze samenleving. Docent Manon Nieuwenhuis benadrukt het belang van deze stages: “De leerlingen hebben niet alleen hun vaardigheden verbeterd, maar ook hun begrip van de zorgsector verdiept.” De NNCZ-begeleiders Annika Wolters en Agnes Slomp erkennen het succes van het project en de positieve invloed ervan op de perceptie van leerlingen over ouderenzorg.

Dit initiatief is een uitstekend voorbeeld van hoe praktijkervaring kan bijdragen aan de professionele ontwikkeling van studenten en tegelijkertijd kan helpen om misvattingen over waardevolle beroepen te corrigeren.

De NNCZ en de VO-scholen gaan de komende tijd in gesprek met het Alfa-college hoe al eerder verworven vaardigheden mee kunnen tellen als een leerling doorstroomt naar een zorgopleiding binnen het mbo. Dit versterkt de doorlopende leerlijn.

Foto: Reyer Boxem

Geef een reactie