HOOGEVEEN – Het project ‘duurzaamheid & milieu’ is een leuke en leerzame manier om het schooljaar af te sluiten voor de eerste en tweede klassen van Wolfsbos (locatie vmbo). De leerlingen kunnen elke dag een ander vak kiezen en een opdracht doen die te maken heeft met het projectthema. Zo leren ze meer over de wereld om hen heen en hoe ze daar zorg voor kunnen dragen.

Bijvoorbeeld, bij het vak Mens en Cultuur maken de leerlingen een onderwaterkijkdoos om te laten zien hoe mooi en kwetsbaar het leven in de zee is. Bij het vak Muziek maken ze van afvalmateriaal muziekinstrumenten en vormen ze een band die live gaat optreden. De docenten Alie Visser en Tara Kiers van Wolfsbos vertellen: “We willen de leerlingen bewust maken van de gevolgen van hun keuzes voor het milieu.

Hoe kunnen we zuiniger omgaan met energie, water en grondstoffen? Hoe kunnen we afval verminderen en hergebruiken? Dit zijn belangrijke vragen voor de toekomst. Ook willen we de leerlingen stimuleren om zelfstandig te werken en hun eigen interesses te volgen. Ze mogen zelf kiezen welke vakken ze doen, hoe ze samenwerken, hoe ze hun werk presenteren en hoe ze erop terugkijken. We zijn erg trots op de inzet en de creativiteit van de leerlingen en we kijken uit naar een spetterende afsluiting van het project en het schooljaar met onze schoolband!”.

Geef een reactie