Hoogeveen – Voor het eerst sinds 2011 organiseerde de wijksmederij in Zuid een verkiezingsavond. Dit was noodzakelijk omdat de zeven deelnemende ideeën gezamenlijk meer budget nodig hadden dan er beschikbaar was.

161115-persbericht-verkiezingen-foto-winnaars

De indieners van het idee om een voetbalkooi in het Zuiderpark te realiseren, gingen er vandoor met de eerste plaats.

De grote zaal van de Zuiderbreedte was meteen goed gevuld toen de wijkbewoners naar binnen mochten om te stemmen op de ideeën. Natuurlijk trok het stemmen zelf de aandacht maar ook het gezelligheidskoor De Pelikaan zorgde ervoor dat de mensen bleven voor een kopje koffie of thee, een praatje en muziek.

Sven en Tim hadden hun tafel ingericht met spullen, waardoor je meteen kon zien waar het hen om ging: voetbal. Hun actieve manier van presenteren zorgde voor veel aanloop bij hun tafel. Het was genoeg voor de eerste plaats. Ze zijn er echter nog niet, want een deel van het benodigde budget moet via sponsoring of fondswerving worden binnen gehaald.

De tweede plaats was voor het idee om senioren meer te laten bewegen. Initiatiefneemster mevrouw Knegt heeft budget nodig voor het aanschaffen van sport- en spelmateriaal voor het organiseren van sportieve activiteiten voor oudere wijkbewoners. Het idee was goed voor de tweede plaats.

De derde plaats was voor het realiseren van een fontein in de vijver van het Raffeissenpark. Daarmee zouden oude tijden herleven, want vele jaren sierde een fontein de vijver. Mensen die lang in Zuid wonen, kunnen zich dit zeker herinneren. Het idee kreeg veel stemmen, maar kwam toch in de wachtkamer terecht. Alleen wanneer de twee winnende ideeën goedkoper uitvallen, komt de fontein mogelijk nog in aanmerking

Drie bezoekers die hadden gestemd wonnen een slagroomtaart.
Na de jaarwisseling gaat de initiatiefgroep samen met de indieners van de winnende ideeën aan de slag met het vervolg om de ideeën te realiseren.

De volledige uitslag:
1. Voetbalkooi Zuiderpark
2. Bewegen voor senioren
3. Fontein in de vijver Raffeissenpark
4. Repareren Jeu de Boulesbaan
5. De buurthap
6. Eendenkorf in de vijver Raffeissenpark
7. Kookworkshops Superchefs

© Foto door: Lennen Oldenbeuving.

Door Henk Boer

Geef een reactie