Hoogeveen – Gisteren was het een drukte van belang bij de JT Bioscoop in Hoogeveen. Stichting Actief Samenleven organiseerde voor het tweede jaar een bioscoopevenement. Gezinnen die cliënt zijn bij de Voedselbank en de Kledingbank in Hoogeveen hadden allemaal een leuke uitnodiging gekregen en via deze uitnodiging konden alle gezinnen zich aanmelden voor dit evenement en kon er een keuze worden gemaakt uit twee leuke kinderfilms.

“Bobby en de Geestenjager en Gambit, deze twee films werden mogelijk gemaakt dankzij de JT Bioscoop en de distributeur van de beide films, Paradiso Entertainment uit Amsterdam” zo zegt Marcello Grosso, manager van de JT Bioscoop Hoogeveen en wat verder bijzonder zo vertelt hij “ ook mijn personeel werkt op zo’n dag belangeloos mee aan dit leuke evenement”.

Maar liefst 92 gezinnen hadden zich aangemeld voor dit leuke uitstapje en om 10.00 verzamelden zich al de eerste gezinnen. Om 10.30 werden de deuren geopend en gespannen kindergezichtjes wachten op de dingen die komen gaan.

In de pauze van beide films konden de 320 aanwezigen genieten van een lekkere consumptie, die aangeboden werd door de JT Hoogeveen en Recreatiepark Van Harte uit Echten had gezorgd voor heerlijke koeken, die dan ook met smaak en in grote hoeveelheden werden genuttigd. Roger Ridderbroek, werkzaam bij Van Harte, en inmiddels deel uitmakend van het bestuur van Actief Samenleven vertelt “ graag werken wij mee aan een dergelijk evenement en het is fijn voor mensen die het niet breed hebben om eens een uitstapje te kunnen maken naar de bioscoop”. Bij binnenkomst van de gezinnen werd wat vreemd opgekeken toen ze een wasknijper in ontvangst namen, een reactie van een van de ouders “wat moet ik nou met 1 wasknijper “.

Na afloop van de beide films werd snel duidelijk waar de wasknijper voor was bedoeld. Bij inlevering van de wasknijper konden alle gezinnen een grote boodschappentas aangeboden door Coop Koolhof in ontvangst nemen, Coop Koolhof had al een flacon shampoo in de tas gestopt en deze tas bleek verder gevuld met allemaal lekkere boodschappen. Een aantal ondernemers lieten zich niet onbetuigd en hebben allemaal wat lekkere boodschappen in de tas gestopt. Een greep uit de voorbeelden, Stichting Actief Samenleven had samen met Teun’s Vlees Service gezorgd voor een heerlijke grote rollade, Coop in winkelcentrum Wielewaal had gezorgd voor een kerstol, Bernardus Annen van Benfleuri, gevestigd in hetzelfde winkelcentrum had gezorgd voor een leuk potje met 3 Hyacinten, AH Henri Offerein bood een grote banketstaaf aan en Hovenier Roel Zuidema bleek goed te zijn voor een pakje roomboter. Hans Tuin van Snackbar t’Smikkelhuus bood een tegoedbon aan ter waarde van € 5.-, goed voor een familiezak patat. Industrieel bakker Wouter de Graaf had voor alle gezinnen heerlijke koeken in de tas gestopt. Kortom een hele grote verrassing voor deze gezinnen.

“Stichting Actief Samenleven kijkt weer terug op een geweldig evenement waar een hele grote groep gezinnen een fantastisch uitje hebben gehad en ze hier met veel plezier op terug kunnen kijken” zo zegt Cor Velting” alleen jammer dat er gezinnen die zich opgeven zonder zich af te zeggen weg blijven”. De tassen die over zijn gebleven vinden vast een hele goede bestemming.

Door Henk Boer

Geef een reactie