Volleybalclub opent jubileumjaar met speciaal shirt
Hoogeveen – De volleyclub De Pelikanen uit Hoogeveen bestaat dit jaar vijftig jaar. Op 1 januari 1968 begonnen 27 Hoogeveners uit de vogelbuurt een keer in de week een partijtje volleybal te spelen. Vijftig jaar later is de ‘wilde’ volleybalclub nog steeds springlevend en telt momenteel vijftien leden. Vrijdag werd het jubileumjaar officieel geopend door nestor Johan Benjamins, die het speciaal ontworpen jubileumshirt onthulde. Het gehele jaar vinden er jubileumactiviteiten plaats.

Achterste rij vlnr: Jaap Wimmenhove, Simon Schildt, Jan Niemeijer, Gert Woltinge, Sjoerd Akse. Middelste rij vlnr: Piet Miedema, Jacob Hoeksema, Jaap Buikema, Marco Lip, Bert Kip, Johan Benjamins. Voorste rij vlnr: Mirjam van der Weide, Annie Bakker, Reinier de Boer, Cor Bisschop.

In 1968 begon De Pelikanen met leden uit onder andere de Spechtlaan, Korhoenlaan, Koekoeklaan, Buizerdlaan en de Fazant. Enkele namen van de volleyballers van het eerste uur zijn onder andere Akkerman, De Bree, Kleine, Wattez, Hofstra, Dorgelo, Louwissen, Betsema en Russchen. Jarenlang werd er elke week in de zaal in het winkelcentrum De Wielewaal gevolleybald en het ledenaantal schommelde steeds tussen de 12 en 18 leden. In 1977 was het dieptepunt met elf leden, maar de club bleef in de benen en heeft momenteel vijftien enthousiaste leden, die elke vrijdagavond in de Turnhal volleyballen. De Pelikanen speelt geen competitie, maar speelt onderling meestal vijf sets, waarbij het plezier in de volleybalsport bovenaan staat. Ook naast het volleybal is De Pelikanen een hecht gezelschap met gezamenlijke activiteiten. Zo zijn Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek geweest met gedichten en wordt tijdens de jaarlijkse feestavond de Pelikaan van het jaar gekozen en gehuldigd en is er een voordracht waarbij de spelers op de hak worden genomen. Het vijftigjarig bestaan wil De Pelikanen niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Vrijdag 12 januari werd het jubileumjaar officieel geopend. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan heeft een commissie een speciaal nieuw shirt ontworpen. Er werd een nieuw logo ontworpen en op elk shirt staat de naam van elk lid. De nestor van De Pelikanen, Johan Benjamins, onthulde het nieuwe shirt en trok het als eerste aan. Benjamins is het langst lid en volleybalt al sinds 1986 bij De Pelikanen. Bert Kip is iets korter aan De Pelikanen verbonden en is lid sinds 1986. De overige leden kwamen na 2000 bij de gezellige volleybalclub. De leeftijd van de leden schommelt tussen de 30 en 75 jaar. Na de onthulling van het unieke shirt werd er gevolleybald, waarbij iedereen het nieuwe shirt droeg en dat was een mooi gezicht. Na het actieve gedeelte werd het jubileumjaar geopend met een hapje en een drankje. De bedoeling is dat gedurende dit jaar enkele jubileumactiviteiten worden gehouden. In april is er een volleybalactiviteit en het hoogtepunt wordt de jaarlijkse feestavond. Deze feestelijke avond wordt in verband met het 50-jarig bestaan uitgebreid met allerlei feestelijke activiteiten. Een commissie is al bezig met de voorbereiding. Dit feest zal in juli of augustus worden gehouden. In oktober volgt opnieuw een volleybalactiviteit en na de laatste speelavond in december wordt het jubileumjaar officieel afgesloten met een gezellig samenzijn en een hapje en een drankje.