ELIM – In ons dorp wordt ook dit jaar geen bloemencorso met grote corsowagens gehouden. Corona is voor de tweede keer de spelbreker. Net als in 2020 wordt gekozen voor mozaïeken met bloemen. Schilderijen van bloemen die op verschillende plekken binnen ons dorp worden neergezet. ,,Vorig jaar stonden de mozaïeken alleen op het dahliaveld, dit keer ook in de straten van ons mooie dorp’’, zegt Rudolf Guichelaar, van de siertuinenvereniging.

Het bloemencorso in Elim vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag van september, aan het slot van de feestweek. Of de feestweek doorgaat en in welke vorm, moet de komende tijd blijken. De afgelopen week zijn alle vergunningen aangevraagd voor een feestweek ongeveer gelijk aan die van 2019 zo wist voorzitter Jan Benjamins de redactie van de Elimsite te melden. Het is nu afwachten wat er wel en niet mogelijk is.

We hebben elk jaar een feesttent waar zo’n 750 man in kunnen. Zo’n grote tent gaat er dit jaar natuurlijk niet komen. Er mogen immers maar een heel beperkt aantal mensen bij elkaar komen en dan ook nog eens op gepaste afstand van elkaar. Probeer dat maar eens te organiseren…

Net als in Elim gaan ook in Eelde en Frederiksoord dit jaar geen bloemencorso’s met grote corsowagens de straat op. Het is allemaal heel spijtig dat het zo moet, maar de besturen hebben het druk met het organiseren van zaken die wel door kunnen gaan. We hopen er als dorp toch een leuke week van te maken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: