Hoogeveen – Zaterdagavond wordt de 5e editie van de AH Offerein Bokaal afgerond met de finales. Opnieuw staan er vier wedstrijden op het programma met om 19.00 uur als zinderende ontknoping de stadsderby tussen VV Hoogeveen en H.Z.V.V. Een duel dat onder leiding zal staan van voormalig toparbiter Roelof Luinge.

HZVV - Hoogeveen editie 2013 (2)

Voor veel mensen is het een ABC-tje dat Hoogeveen en H.Z.V.V de finale spelen. De praktijk wijst de laatste jaren echter anders uit. Daar waar H.Z.V.V wel ieder jaar de finale bereikte, lukte Hoogeveen dat dit jaar pas voor de tweede keer. De laatste keer was in 2013 toen Hoogeveen voor de eerste, en tot nu toe enige keer, de finale won. Vorig seizoen was het Germanicus die de weg voor de blauwwitten versperde.
In 2013 speelde Hoogeveen nog in de Hoofdklasse en was H.Z.V.V-eersteklasser. Toch had H.Z.V.V destijds het betere van het spel, maar kwam het niet door de hechte defensie van Hoogeveen. Destijds zorgden Emiel de Vries en Rik de Lange (uit een strafschop) voor de 2-0 zege bij Hoogeveen.
Bij Hoogeveen staan morgen een groot aantal spelers in het veld die er in 2013 ook bij waren. Voor spits Marco Hartman geldt dat ook, al speelde hij toen nog voor de roodwitten. Bij HZVV zullen nog vier spelers van de partij zijn die er drie jaar geleden ook bij waren.

Weg naar finale
Op weg naar de finale heeft H.Z.V.V al wat meer wedstrijden in de benen. De ploeg van trainer Karlo Meppelink speelde drie wedstrijden op het sterk bezette toernooi van Staphorst. Men won daar twee van de drie duels en legde uiteindelijk beslag op de eindzege. Tijdens de Offerein Bokaal versloeg men eerst Ruinen en maakte men een sterke indruk tegen SC Erica dat met 4-0 werd verslagen.
Hoogeveen speelde tot nu toe drie wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen hoofdklasser SC Genemuiden werd met 0-6 verloren. Tijdens de Offerein Bokaal kende men veel moeite met Ruinerwold, dat de verrassing van het toernooi is. Het duel eindigde in 1-1, waarna Hoogeveen na strafschoppen won. Tegen Germanicus ging het beter en won men overtuigend met 4-0.

Overige duels
Naast de finale staan er om 17.00 uur nog drie interessante duels op het programma. SC Erica en Germanicus trappen dan op het hoofdveld van H.Z.V.V af in de Zuidoosthoekderby. Het betreft de strijd om de 3e en 4e plaats. Op veld 2 van H.Z.V.V spelen Tiendeveen en Ruinen om de 7e en 8e plaats. Hoogeveen zaterdag en Ruinerwold maken in een onderling duel uit wie er vijfde wordt.
De ingang voor alle wedstrijden is bij H.Z.V.V. De kantines van beide verenigingen zullen de hele avond geopend zijn.

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie