Hoogeveen – Met vier punten uit twee wedstrijden kan Hoogeveen tevreden zijn over de start van het seizoen. Zeker gezien het feit dat men start met een reeks van vier lastige wedstrijden. Zondag wacht met Emmen de derde uit deze reeks.

hoogeveen-emmen-2015-2016

Achteraf kon Hoogeveen vorige week leven met een gelijkspel tegen Nieuw-Buinen. Dat wil echter niet zeggen dat er niet meer in heeft gezeten. De ploeg van John Kikkert & Theo Metz laat regelmatig fraai voetbal zien. Stabiel is het echter nog niet. Goede fases worden nog teveel afgewisseld met mindere fases in de wedstrijd. Het is echter een mooie uitdaging om verder aan te werken.

Tegenstander Emmen wordt door de meeste ‘kenners’ tot de topfavorieten in de eerste klasse gerekend. De ploeg van trainer Nico Haak kreeg er een aantal goede versterkingen bij. De competitiestart was echter teleurstellend. Uit bij debutant GRC Groningen werd er verloren. Vorige week herstelde men zich door FVC met 2-0 te verslaan.

In competitieverband stonden beide ploegen slechts drie keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. We laten hierbij natuurlijk de heroïsche duels tegen de huidige proftak (dus voor 1985) buiten beschouwing. Hoogeveen won twee keer en één keer eindigde het duel onbeslist.

Vorige seizoen won Hoogeveen overtuigend met 4-0. Marco Hartman (2x), Lionel Huizing en Dave Padding zorgden toen voor de Hoogeveense treffers. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur. Hoogeveen zaterdag speelt een uitwedstrijd in Sibculo tegen SVV’56. Een week later speelt Hoogeveen een uitwedstrijd bij WVV. Hoogeveen zaterdag speelt dan om 14.30 uur de derby tegen SCN uit Nieuwlande. Na afloop is er dan livemuziek in de kantine met de Party Dj’s Marcel & Erwin en een optreden van de zwarte Jannes.

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie