Hoogeveen – Vandaag de laatste thuiswedstrijd. Zowel Hoogeveen als SC Erica kunnen vanmiddag vrijuit voetballen om zo het publiek nog één keer te vermaken en met een goed gevoel op vakantie te kunnen gaan.

Hoogeveen - SC Erica archief

Ondanks dat het thuispubliek de laatste weken uitstekend is vermaakt, kunnen we stellen dat het seizoen voor Hoogeveen niet gebracht heeft wat ‘de kenners’ vooraf hadden verwacht. De ploeg van John Kikkert en Theo Metz werd ingeschat om mee te doen voor de bovenste plaatsen en dat was ook de doelstelling die de spelersgroep zelf stelde. De huidige zesde plaats valt dan ook tegen. Mety name in de uitwedstrijden werden veel teveel punten gemorst.

Tegenstander Erica kende een uiterst moeizame start dit seizoen, maar herstelde zich in de tweede seizoenshelft. De ploeg van scheidend trainer Arthur van der Veen heeft vier punten minder dan Hoogeveen. Volgend seizoen zwaait ex-prof Claus Boekweg de scepter bij de Ericanen.
In totaal stonden beide ploegen elf keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen er negen en verloor het er twee. Nog nooit eindigde het duel onbeslist. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Erica in een spectaculaire 3-3.

6 augustus zien we SC Erica terug op ons sportpark. We zijn zeer content met het feit dat men deelneemt aan de vijfde editie van de AH Offerein Bokaal, het succesvolle toernooi dat Hoogeveen en HZVV samen organiseren. Erica neemt het dan in de eerste ronde om 17.00 uur op tegen Tiendeveen. Hoogeveen speelt om 19.00 uur tegen Ruinerwold.

Door Henk Boer

Geef een reactie