Wijster - VAM berg. Ronde van Drenthe. Foto: Rutger Berghuis, Boom regionale uitgevers.

HOOGEVEEN – Op zaterdag 16 maart 2019 kunt u ervaren hoe het is om de bekendste delen van de route van de Ronde van Drenthe te rijden. Voel waarom de beklimming van de vernieuwde VAM-berg nu nog meer pijn gaat doen en ontdek keienstroken die tot nu toe voor iedere wielerliefhebber verborgen zijn gebleven.

Natuurlijk kan je als deelnemer kiezen voor het naastgelegen fietspad maar voor het echte Ronde van Drenthe gevoel pakt u natuurlijk alles mee! Als de volgende dag de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours daveren weet u precies hoe dat voelt! De start en finish zijn bij Theater en Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. Routes van 60, 90 en 120 km zijn volledig bepijld en deelnemers kunnen individueel of in teamverband de Toerversie Ronde van Drenthe rijden. Na afloop ligt er een speciale attentie klaar.

Wijster – VAM berg. Ronde van Drenthe. Foto: Rutger Berghuis, Boom regionale uitgevers.

Naast de Toerversie Ronde van Drenthe staat er voor zaterdag 16 maart 2019 ook de Wolden E-biketocht op het programma. In samenwerking met gemeente De Wolden is er een aantrekkelijke route speciaal voor e-bikes uitgezet door het gevarieerde landschap van de Wolden. De route van 45 kilometer voert grotendeels over mooie fietspaden en rustige binnenwegen. Als extra attractie is ook de vernieuwde VAM-berg in de route opgenomen.

Mindervaliden kunnen deelnemen aan de speciale Handbike toertocht van plm.35 en 55 km. De route voert langs authentieke Drentse dorpen en rustige landelijke weggetjes en uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen. Voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de beklimming van de VAM-berg.

De voorinschrijving voor de verschillende onderdelen is inmiddels weer geopend. Kijk voor de mogelijkheden van inschrijving en verdere informatie op de website rondevandrenthe.nl onder ‘Goede-doel/ Toerversie. Voorinschrijvers maken nu kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst van de verloting gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

De organisatie van de Toerversie Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen.

Voor vragen of meer informatie over aanmelding: toerversie@rondevandrenthe.nl of bellen met 06 – 21 808 601.

Geef een reactie