HOLLANDSCHEVELD – Afgelopen zaterdagavond bleek dat sporthal De Marke in Hollandscheveld. Niet alleen maar een goede sportvoorziening is, maar ook uitstekend geschikt is als concertlocatie. Muziekvereniging Juliana – De Bazuin hield. Hier namelijk haar jaarlijkse voorjaarsconcert en voor zowel de slagwerkgroep als het orkest was voldoende ruimte voor een ruime opstelling.


De slagwerkgroep was voor deze speciale gelegenheid uitgebreid met slagwerkers van de Malletband van Crescendo. Uit Sleen en meer muzikanten vraagt simpelweg om meer ruimte voor het vaak indrukwekkende instrumentarium. Onder leiding van het duo Jurjen Zitman en Jan ter Haar werden gevoelige en ingetogen nummers afgewisseld met uptempo bijdragen. Een vertolking van Soldier On van Direct maakte veel indruk. Ook het nummer Trompetta mag mede door de begeleiding van saxofoonsoliste Jacqelien Reitsema. Tot één van de hoogtepunten van de avond worden gerekend. Uiteraard was er tijdens dit concert ook ruimte voor de jongste leden van de slagwerkgroep. Met hulp van enkele ervaren jeugdleden speelden ze een drietal nummers.

De afwisseling tussen blaasorkest en slagwerkgroep bezorgde het ruim aanwezige publiek een gevarieerde avond. Zo leverde het orkest onder de leiding van hun nieuwe dirigent Klaas IJkema ook een aantal muzikale hoogstandjes af. En net als bij de slagwerkgroep zat ook hier de verrassing in de variatie van verschillende nummers. Van strakke marsmuziek tot gevoelige koraalmuziek en tot o.a. Het themanummer van de Formule 1: de avond was een aaneenschakeling van contrasten. Naast zijn rol als voorzitter van de vereniging speelde Ronald Kroesen ook de rol als solist. Bij het nummer Avond van Boudewijn de Groot en was er medewerking van gitarist Koen Meesters.

Een vast terugkerend item tijdens de concerten van Juliana – De Bazuin is de huldiging van jubilarissen. Dit jaar waren er geen muzikanten te huldigen maar er werd uitvoerig stilgestaan bij het 25-jarige jubileum. Van tamboermaître Nico Giethoorn. Bij straatoptredens is hij met zijn imposante verschijning het gezicht van de vereniging. Hoewel er voor dit soort jubilea geen officiële bondsonderscheiding is had. Het bestuur speciaal voor deze gelegenheid een fraai en gedetailleerd beeldje laten vervaardigen. Met lovende woorden van voorzitter Ronald Kroesen werd de blij verraste Nico Giethoorn in het zonnetje gezet.

Dit concert was meer dan alleen maar een muzikale avond. Het was ook een voorbeeld van een gezamenlijke passie en een vriendschappelijke samenwerking tussen twee verenigingsonderdelen. Plezier en passie zijn ingrediënten voor een succesvolle vereniging en Juliana – De Bazuin mag zich tot die categorie rekenen.

Llinks Ronald Kroesen, voorzitter. Rechts Nico Giethoorn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: