Foto: © 2018 Foto: de hoogevener

NIEUWLANDE – De Christelijke Muziekvereniging Juliana-De Bazuin geeft weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert, voor de derde op rij in M.F.C De Opsteker in Nieuwlande. Dat die locatie zich bij uitstek leent voor de concerten van Juliana – De Bazuin is al een paar keer gebleken. In de grote zaal in De Opsteker is voldoende ruimte voor een non-stop concert zonder dat telkens gewisseld moet worden tussen de programmaonderdelen. En een bijkomend voordeel is dat De Opsteker over een prima akoestiek beschikt, waarbij de muziek niet te overheersend overkomt.

Het voorjaar concert onderling van. Inge Donker & Jurjen Zitman met de titel “Voorjaarsconcert” is daarom niet voor niets. Bovendien is dit jaar als muzikaal thema gekozen voor muziek waarmee de komst van het voorjaar wordt onderstreept: vrolijk en zomers. Maar ook het serieuze werk zal niet ontbreken. Het is gebruikelijk dat alle onderdelen van de vereniging zich presenteren en daar is dan ook alle ruimte voor. Zowel de jonge beginnende-, als ook de gevorderde en oudere muzikanten: iedereen heeft zijn eigen bijdrage aan dit veelzijdige concert.

Juliana – de Bazuin voert een actief ledenbeleid en de werving van nieuwe leden neemt een belangrijke plaats in. Recente projecten op de plaatselijke basisscholen in Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande leverden deze keer helaas wat minder nieuw talent op. Maar met landelijke initiatieven als “Meer muziek in de Klas” hoopt de vereniging in de nabije toekomst weer op interesse voor het opleidingsorkest en de jeugd slagwerkgroep.

Dit concert geeft een goed beeld wat er leeft binnen de amateurblaasmuziek en aspirant leden kunnen tijdens deze avond op een ontspannen manier kennis komen maken.

Muzikaal gezien belooft het ook dit jaar weer een gevarieerde avond te worden. Zonder al te veel te verklappen: de slagwerkgroep werkt aan programmaonderdelen waar de liefhebbers de vingers bij zullen aflikken.  Er is de laatste maanden door iedereen hard gewerkt aan een boeiend programma, en ook nu zullen de verschillende muzikale disciplines uitstekend tot hun recht komen. Kortom: een echte aanrader voor een leuke avond uit.

Het concert begint op zaterdag 21 maart om half acht in De Opsteker aan De Spil in Nieuwlande. De zaal is open vanaf zeven uur en de entree bedraagt € 5,00.

Geef een reactie