Sport

Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge fluit finale AH Offerein Bokaal

Hoogeveen – De organisatie van de AH Offerein Bokaal is er in geslaagd een top scheidsrechter vast te leggen voor de finale op zaterdag 13 augustus.

Loting Offerein Bokaal (04-02-2016)

Roelof Luinge heeft aangegeven graag de finale te willen fluiten. De inmiddels 61-jarige Luinge is met 845 wedstrijden in het betaald voetbal de scheidsrechter met de meeste wedstrijden achter zijn naam.

Luinge fluit nu nog steeds bij de amateurs. Voor zijn carrière in het betaald voetbal floot hij ook in de hoogste regionen van het amateurvoetbal en floot hij bijvoorbeeld wedstrijden van Hoogeveen. Het waren de hoogtijdagen van VV Hoogeveen. ‘Mooi om nu een aantal clubs waar ik vroeger heb gefloten terug te zien. Zo heb ik goede herinneringen aan de wedstrijden bij Germanicus, SC Erica en Hoogeveen in de top van het amateurvoetbal. Ook heb ik al eens bij Ruinerwold gefloten. Een leuke en gezellige club’, aldus Luinge.

Loting
Roelof Luinge verrichtte begin februari ook de loting van de 5e editie van de AH Offerein Bokaal. Het toernooi wordt dit jaar gespeeld op zaterdagavond 6 augustus, woensdagavond 10 augustus en zaterdagavond 13 augustus. Tijdens de eerste ronde staan de volgende wedstrijden op het programma: SC Erica – Tiendeveen, Germanicus – Hoogeveen zaterdag, Hoogeveen zondag – Ruinerwold en HZVV – Ruinen.

Foto: Gerjo Stegeman. Op foto 1 Roelof Luinge met de organisatoren van de AH Offerein Bokaal Ferdinand Hup, Gerjo Stegeman en Algret Smit.

Geef een reactie