Hoogeveen – Op 4 december was er bij Autobedrijf Bousema & Wiechers een bijeenkomst van ondernemers in Hoogeveen voor het oprichten van een VoorzieningenFonds voor ondernemers. Een betaalbaar vangnet bij ziekte van ZZP’ers, freelancers, vennoten, maten, directeuren binnen het MKB.

Een voorzieningenfonds is een alternatief voor het al bekende broodfonds. Er zijn in Nederland inmiddels honderden broodfondsen waarmee wel is aangetoond hoe succesvol dit concept is. Het is meestal niet eenvoudig deel te nemen aan een bestaand broodfonds en het zelf oprichten ervan is ook niet gemakkelijk. Een prima alternatief is het VoorzieningenFonds. Medio januari zal het VoorzieningenFonds in Hoogeveen worden opgericht en er is nog plaats voor ondernemers uit Hoogeveen en regio.

Hoe werkt het
Een VoorzieningenFonds is een vangnet voor ondernemers bij ziekte. Het is niet langer nodig een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten en dat kan je snel honderden euro’s per maand schelen. Er is geen drempel voor toetreding: leeftijd, medisch verleden of soort onderneming spelen geen rol. De enige voorwaarden voor toetreding zijn dat de ondernemer niet ziek mag zijn op het moment van toetreding en zijn of haar inkomsten geheel of gedeeltelijk haalt uit eigen onderneming.

Elke ondernemer legt maandelijks een bedrag in op een eigen -te openen- rekening. Dit bedrag varieert van ongeveer 40 euro tot 100 euro. Dit bedrag is afhankelijk van het bedrag dat de ondernemer zelf wil ontvangen bij ziekte. Hoe meer je wilt ontvangen, hoe meer je ook maandelijks inlegt. Je inleg blijft van jezelf, als je het fonds verlaat neem je je gespaarde geld mee.

Wordt er iemand ziek in jouw groep? Elke deelnemer ondersteunt deze zieke, met 15 euro, 25 euro of meer, ook weer naar rato. De inkomsten die je krijgt bij ziekte zijn netto en niet belastbaar dus geheel vrij te besteden. Er geldt een wachttijd van één maand om onnodige administratie te vermijden. De duur van een uitkering is maximaal twee jaar.

Een VoorzieningenFonds is gebaseerd op vertrouwen en de ondernemers vormen een groep die elkaar ook steunt bij eventuele ziekte.

Er is plaats voor maximaal 50 ondernemers en de groep is inmiddels bijna op de helft van dit aantal. Wil je ook meedoen of meer informatie? Neem contact op met Sonja Schwedersky (06-377.33.336), een van de ondernemers die deelneemt aan het VoorzieningenFonds Hoogeveen.

https://www.youtube.com/watch?v=5FDFMV0brjE&t=4s

Hierboven de uitleg waarin precies wordt  verteld hoe het VoorzieningenFonds werkt.

%d bloggers liken dit: