HOOGEVEEN – Jan Penninkhof is vrijwilliger bij de NNCZ in Centrum Hoogeveen en in Wolfsbos Hoogeveen. Jarenlang is hij gitaarleraar geweest bij o.a. Scala, dat toen nog gemeentelijke muziekschool Hoogeveen heette. Inmiddels is hij met pensioen en doet hij op meerdere plekken vrijwilligerswerk. Jan Penninkhof is vrijwilliger bij de NNCZ in Centrum Hoogeveen en in Wolfsbos Hoogeveen. Jarenlang is hij gitaarleraar geweest bij o.a. Scala, dat toen nog gemeentelijke muziekschool Hoogeveen heette. Inmiddels is.

hij met pensioen en doet hij op meerdere plekken vrijwilligerswerk. Jan: ‘Zo’n 3 à 4 jaar geleden ben ik gevraagd om foto’s te maken bij het Jannes van der Sleedenhuis De Kaap. Je rolt dan zo van het een in het ander. Ik zag dat ze in Wolfsbos Hoogeveen chauffeurs nodig hadden voor het rondbrengen van maaltijden. Ik deed dat ook al voor een andere organisatie, maar kon dit er ook nog wel bij doen. Één keer in de drie weken rijd ik nu in het weekend de maaltijden rond.

Daarnaast fiets ik wekelijks op de duofiets met een bewoner. We fietsen dan altijd zo’n drie kwartier of een uurtje in de omgeving. Het maakt voor hem niet zoveel uit waar we heen fietsen, hij geniet van het buiten zijn. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij het museum en via de gemeente doe ik klusjes in huis wanneer statushouders kunnen verhuizen naar een woning en zelf geen netwerk hebben dat hierbij kan ondersteunen.’ ‘Wat betreft het vrijwilligerswerk bij de NNCZ geeft het voldoening als mensen het leuk vinden als je met ze gaat fietsen. Het wordt gewaardeerd en je krijgt leuke reacties. En dan vind ik het ook leuk. Ik leer veel van het omgaan met ouderen en doe het met veel plezier.’ En gitaar spelen? ‘Helaas gaat dat niet meer door problemen met mijn hand. Maar daarom kan ik dit nu doen!’

Bron: NNCZ

Door Henk Boer

Geef een reactie