Hoogeveen – Een opgeknapte tuin in Weiteveen, gevulde bloembakken voor de bewoners in Zuidwolde en Hoogeveen en een begin van een belevingstuin in Emmen. Dat waren zoal de klussen die vrijwilligers vrijdag 10 en zaterdag 11 maart klaarden op zes locaties voor verpleeg- en ouderenzorg van Treant Zorggroep tijdens NLdoet.

Tientallen vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen, waaronder Carla van de Wiel, voorzitter raad van bestuur a.i. van Treant. Zij hielp met het opknappen van de tuin bij Veltman in Weiteveen.

Hoogeveen – ‘Vrijwilligers zijn voor de cliënten en patiënten van onze locaties van onschatbare waarde’, constateert Van de Wiel. ‘Het is prachtig om te zien dat ook tijdens NLdoet mensen zich belangeloos inzetten voor onze cliënten. Wij zien de bijdrage van onze vrijwilligers als een waardevolle toevoeging aan onze zorgverlening. De klus bij Veltman grijp ik aan om mijn waardering voor onze vrijwilligers te uiten én om in contact te komen met onze cliënten van Veltman. Ik vind het belangrijk om te laten zien voor wie we het als zorggroep allemaal doen.’ In Veltman, woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen, was de voortuin van het activiteitencentrum aan onderhoud toe. Door de inzet van de vrijwilligers kunnen de bewoners voortaan genieten van een tuin die alle seizoenen in bloei staat.

Start belevingstuin Holtingerhof
Bij het Emmer woonwijkcentrum Holtingerhof hebben vrijwilligers vrijdag een start gemaakt met een belevingstuin. Hier kunnen bewoners de planten, struiken, groente en kruiden straks zien bloeien, ruiken en voelen. De belevingstuin is goed toegankelijk, ook met rolstoel en rollator en wordt voor mensen met dementie een zintuiglijke belevenis.

Bloembakken voor bewoners Tonckenshuys
In woonwijkcentrum Tonckenshuys in Zuidwolde hebben vrijwilligers vrijdag bloembakken en kruiwagens van hout gemaakt. Twintig bewoners van het woonwijkcentrum hebben deze ’s middags samen met vrijwilligers gevuld met bloemen. Dankzij de inzet van de vrijwilligers en de bewoners wordt het op de balkons en terrassen van de bewoners een kleurrijke bedoening.

Onderhoud belevingstuin Olden Kinholt
Bij het Hoogeveense woonwijkcentrum Olden Kinholt hebben de vrijwilligers zaterdag onderhoud gepleegd aan de belevingstuin. Ook vulden ze de bloembakken met vrolijke voorjaarsbloeiers en ze maakten een heus insectenhotel.

Schone balkons en terrassen in Bilderdijk
In woonwijkcentrum Bilderdijk in Hoogeveen werden zaterdag de balkons en de terrassen van de bewoners door de vrijwilligers onder handen genomen. Ook de plantenbakken werden gevuld met mooie voorjaarsbloemen.

Dieren weer in zicht bij Weidesteyn
De dierenweide bij Weidesteyn in Hoogeveen, centrum voor verpleeg-, revalidatie- en herstelzorg, werd zaterdag door de vrijwilligers flink aangepakt. Er werd gesnoeid, schoongemaakt, bewegwijzering gemaakt en nieuwe planten en struiken werden aangebracht. Zo kunnen bewoners en familieleden weer genieten van de dieren en het groen.

Door Henk Boer

Geef een reactie